Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Care este temperatura maximă suportată de corpul uman: Ce spun specialiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Care este temperatura maximă suportată de corpul uman: Ce spun specialiștii

Valul de caniculă își face simțită prezența în toată lumea, iar în multe țări temperaturile mari au provocat și decesul unor persoane. În mare parte este vorba despre oameni în vârstă și lucrători cu mare expunere la soare.

Care este temperatura maximă suportată de corpul uman: descoperirile specialiștilor

Schimbările climatice determină creșterea temperaturilor pe tot globul, iar căldura extremă în unele zone devine o amenințare tot mai mare pentru sănătate. Corpul uman a demonstrat de cele mai multe ori că poate să suporte diverse modificări, dar cu toate astea are o limită.

Temperaturile ridicate ne influențează mult corpul, motiv pentru care specialiștii recomandă o atenție mai mare asupra nevoilor lui în sezonul cald. Trupul nostru poate rezista în fața unor temperaturi foarte ridicate și foarte scăzute, dar cu limită.

Temperaturile mari sunt de peste 40 de grade, iar cele mai mici suportabile sub -35 de grade Celsius, moment în care riscăm să suferim de hipotermie, tremurături, contracții musculare sau probleme respiratorii. În timpul acesta, dacă stăm mult timp la peste 38 de grade Celsius începem să simțim simptomele insolației precum transpirație sau deshidratare.

Sechelele pot fi pe tot parcursul vieții dacă ne referim la 43-46 de grade Celsius. În acel moment, proteinele nu mai funcționează, iar urgența medicală este practic inevitabilă, astfel se ajunge în punctul de deces.
,,Corpul nu se va răcori la temperatura la care trebuie să funcționeze fiziologic”

Deși valurile de 40 grade Celsius sunt copleșitoare, corpul nostru poate rezista la temperaturi mult mai ridicate, dar pentru o perioadă cu mult mai scurtă.

Mai exact, oamenii de știință au descoperit că maximum suportat este de 127 grade Celsius, dar nu mai mult de 20 de minute. Oamenii nu pot supraviețui la căldură și umiditate ridicată pentru că nu își mai pot regla temperatura internă.

„Există locuri care încep deja să înregistreze condiții grele”

„Dacă temperatura becului umed crește peste temperatura corpului uman, puteți transpira în continuare, însă corpul nu se va răcori la temperatura la care trebuie să funcționeze fiziologic”, a spus Raymond pentru Live Science.

„Există locuri care încep deja să înregistreze condiții grele timp de o oră sau două”, afirmă Raymond, cercetătorul de la NASA, avertizând că schimbările climatice vor duce la creșterea în frecvență a acestor evenimente.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea