Rămâi conectat

Actualitate

Cardul naţional de sănătate ajunge în Alba după 1 martie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locuitorii din Alba vor avea un răgaz de aproximativ 3 luni pentru a se obişnui cu reţeta electronică, asta până când se va confrunta cu o altă noutate: cardul naţional de sănătate.

Până acum noul document care atestă calitatea de asigurat, cardul naţional de sănătate a fost introdus pentru un lot populaţional restrâns, din judeţul Arad, pentru a i se testa eficienţa. În judeţul Alba nu s-au primit încă respectivele carduri, iar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla numai după intrarea în vigoare a contractului-cadru pentru 2013, adică după data de 1 martie a.c.

Contactat telefonic, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie Alba, George Haber, a declarat că există încă multe aspecte de pus la punct până la distribuirea cardurilor. „Nu este normal ca medicii de familie să se ocupe de distribuirea cardurilor. Aşteptăm şi noi să vedem ce vor prevede normele metodologice din contractul-cadru care va intra în vigoare la 1 martie. Deocamdată trebuie să vedem de reţetele electronice şi să punem la punct acest aspect. Încă mai sunt probleme în această priivinţă”, a spus Haber.

Cardul reprezintă o modalitate mai elegantă (în comparaţie cu adeverinţele de la locul de muncă) de a face dovada calităţii de asigurat. Poate fi folosit doar pe teritoriul României, prezentarea sa fiind obligatorie la medicul de familie, la spital şi la farmacie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea