Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Căprioară ucisă la lumina farurilor, cu o armă artizanală, în Alba: Cum au încercat braconierii să scape de polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Căprioară ucisă la lumina farurilor, cu o armă artizanală, în Alba: Cum au încercat braconierii să scape de polițiști

Trei bărbați din Alba au fost condamnați la pedepse de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracțiunilor de braconaj și complicitate la braconaj.

Deținătorul armei și cei care a tras focul care a ucis animalul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare, cu suspendare pe un termen de 3 ani. Al doilea bărbat a primit 1 an și 3 luni cu suspendare, iar al treilea a fost condamnat la 1 an de închisoare, tot cu suspendare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În actul de sesizare s-a reţinut în esenţă că, inculpatul, la data 09.03.2022, în jurul orei 04:00, pe timp de noapte, s-a deplasat împreună cu alți doi inculpați, fără a fi deținători legali de arme letale ori posesori de permis de vânătoare și fără a fi înscriși în vreo autorizație de vânătoare eliberată conform legii, pe raza fondului cinegetic AVPS Vulturul, unde a împușcat la lumina farurilor mașinii, în afara perioadei legale, un exemplar de căprior (femelă), care se afla pe marginea drumului principal.

Animalul a fost ucis cu ajutorul unei arme letale de vânătoare, tip lisă, calibrul 16, confecționată în mod artizanal și care, cu aceeași ocazie, a deținut fără drept un număr de 13 cartușe nepercutate de calibrul 16 mm, din care 9 cartușe marca Rottweil Breneke Exact și 4 cartușe Thrill Shock Breneke, pe care le-a aruncat pe marginea drumului, fiind identificate cu ocazia percheziției domiciliare din 09.03.2022 încă 2 cartușe de același calibru.

Polițiștii au fost anunțați chiar în noaptea respectivă cu privire la comiterea unei infracțiuni de braconaj cinegetic, fiindu-le comunicat și numărul de înmatriculare al autoturismului.

Polițiștii au plecat spre locul indicat și, la intrarea în localitatea Laz, pe direcția de mers spre Șugag s-au intersectat cu autoturismul. Șoferul a accelerat la vederea lor, astfel că echipajul de Poliție a întors mașina și a pornit în urmărire. Mașina braconierilor a fost oprită în dreptul Primăriei Săsciori, unde au fost identificați cei trei inculpați.

Decizia magistraților de la Judecătoria Sebeș a rămas definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea