Rămâi conectat

Cultură Educație

Cantina săracilor… judecători şi a studenţilor sărmani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

N-aş fi îndrăznit să vă scriu dacă nu m-ar fi împins nevoia şi totodată furia faţă de tot ceea ce se întâmplă în această ţară. Cazul meu nu este singular, sunt o mulţime, dar de-asta vă scriu că poate se mai pot rezolva nişte mici şi neînsemnate probleme bineînţeles pentru cei ce ne conduc şi ne hotărăsc soarta… Nu ştiu dacă e adevărat sau e numai zvon că dvs. aţi fost aceia care i-au fotografiat pe judecători, avocaţi, grefieri, poliţişti etc. într-o zi la prânz când luau masa la cantina de Asistenţă socială, şi dacă nu, îmi cer scuze dar oricum cunoaşteţi fenomenul.
Eu am luat un copil în plasament şi ştiţi bine ce sume de mizerie ne oferă statul pentru creşterea unui astfel de copil şi cu câte neajunsuri şi greutăţi ne confruntăm… Şi asta n-ar fi chiar aşa de grav vis a vis de cei rămaşi încă instituţionalizaţi. Nu credeţi că decât să se facă pomană, că de fapt asta se face, cu judecătorii şi restul care servesc masa la cantina Asistenţei sociale, ar fi mult mai bine să îmbunătăţim viaţa – oricum foarte grea – a celor care au cu adevărat nevoie de asistenţă socială? Zic şi eu… deşi nu-mi dau seama exact ce statut are această vestită cantină a „săracilor judecători”, dar bănuiesc că este administrată de CJ şi deci din banii noştri, ai tuturor. La fel se procedează şi cu cantina Universăţii „1 Decembrie 1918”, a studenţilor – tot din bani publici, dar de data asta prin Ministerul Învăţământului. După mine şi nu numai, dar şi legal ar fi să servească masa numai în baza carnetului de student sau al abonamentului nominal.
Tot batem câmpii toată ziua că nu sunt bani şi uite cum se scurg bănuţii pe sub nasul nostru şi ne facem că nu vedem şi că nu ştim…
Aş mai avea o a 3-a problemă şi sunt sigură că şi dvs. v-aţi confruntat de multe ori şi anume căldura sufocantă din toate instituţiile statului – când ai vreo problemă ţi se face rău pur şi simplu – oare de ce? Simplu – nu le pasă pentru că nu suportă ei plata şi frigul de acasă sau din serviciile private, le suportăm doar noi şi doar noi ştim ce-i aceea „economie”, lor nu le este cunoscut termenul.
Cam atât domnule dragă, că ce-i prea mult strică…
Am o stimă deosebită pentru dvs. că sunteţi mai incisiv şi nu vă lăsaţi impresionat de mai marii oraşului, ba chiar le cam declaraţi război după cum se vede din articolele pe care le scrieţi. Măcar bine că mai sunt şi astfel de oameni… Succes, sincer, şi dacă se poate mai fotografiaţi domnule, chiar dacă nu se întâmplă nimic dar barem să ştie lumea cine beneficiază de asistenţă socială şi să-i facem de c…, că atât ne-a mai rămas… (Laura V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare