Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Canicula şi vremea toridă e resimţită şi de animale – Iată cum le putem ajuta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru orice fiinţă necuvântătoare, vara toridă este un examen al răbdării şi toleranţei. Fie că vorbim despre câini, despre pisici, despre papagali sau despre peşti, temperaturile mari implică un stres metabolic. Cum se manifestă şi cum îl vor trece cu bine? Cu grijă din partea stăpânilor care trebuie să-şi protejeze cât pot de mult animăluţul favorit!

Animalele de companie suferă la fel de mult ca şi oamenii la temperaturi extreme. Cel mai mare efort este pentru inimă, dar şi pentru vasele de sânge. În cazul câinilor, aflaţi că insolaţia poate fi fatală. Aceasta deoarece împiedică capacitatea de autoreglare termică a organismului câinelui.

Pisicile şi câinii de casă se scot în aer liber doar dimineaţa şi seara. În rest, casa e cel mai bun mediu, dacă afară sunt temperaturi ridicate. Iar animalul are nevoie de o sursă permanentă de apă, pe care să o verificaţi la intervale regulate.

Atenţie la pui!

Dacă ieşiţi cu un câine la plimbare, şi acesta dă semne vizibile de oboseală, mergeţi acasă. Lăsaţi animalul să stea, ca să se concentreze pe reglarea temperaturii corporale. Iar dacă ieşiţi la plimbare cu un pui sau cu un câine bătrân, luaţi apă la dumneavoastră. Şi, cel mai important, plimbaţi câinele în zone umbroase, în nici un caz în zone însorite.

Întrebaţi veterinarul despre hrana din timpul verii!

 Pisicile cu acces la o curte trebuie să aibă permanent apă. Dacă temperatura este mare, rareori vor vrea să mănânce. Cel mai bine ar fi să vă întrebaţi veterinarul ce tip de alimentaţie să-i alegeţi pisicii în timpul verii, în funcţie de vârstă şi de dimensiunile animalului.

Păsările nu vor soare direct pe colivie

În privinţa păsărilor de apartament, regula în timpul caniculei este accesul la apă. De asemenea, colivia nu se pune în razele soarelui, pentru că riscaţi ca zburătoarea să îşi piardă viaţa.

Apa din acvariu se poate infesta

Ţestoasele au nevoie şi de aer şi de apă. Dar apa din vasul lor se evaporă rapid dacă o ţineţi în soare. Vasul aşadar se ţine în casă, la o temperatură moderată, ferit de soare. Apa se schimbă des deoarece dezvoltă rapid micro-organisme. Peştii au şi ei nevoie de îngrjiri speciale. Apa se schimbă mai des de o săptămână, iar instalaţia de oxigen trebuie să meargă permanent. Dacă apa capătă un aspect verde, se spală acvariul, de dezinfectează şi apoi atenţie mare să fie în permanenţă conectat la o sursă de oxigen.

Cu milă şi pentru animăluţele străzii

Am vorbit până acum despre animale ce au stăpâni. Dar vara cea mai dură se simte pe… stradă. Dacă observaţi un câine pe stradă care caută orice gură de canal, fiţi sigur că îşi doreşte măcar un strop de apă. Chiar dacă vărsaţi puţin pe jos din sticla dumneavoastră, tot îl ajutaţi. Va linge asfaltul şi îşi domoleşte senzaţia acută de sete. Pe stradă, şi o cantitate infimă de apă face diferenţa între viaţă şi moarte.

Sursa: csid.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea