Rămâi conectat

Politică Administrație

Simion Creţu: Candidaţii Uniunii Social Liberale vor asigura dezvoltarea economico-socială a judeţului Alba pentru perioada 2012-2016

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Iată că a început o nouă campanie electorală. De această dată, candidaţii USL sunt cel mai bine poziţionaţi, deoarece pornesc la drum nu numai cu încrederea în forţele proprii, ci se bucură şi de largul sprijin al populaţiei, complet sărăcită după guvernarea dezastruoasă a PDL. Acum, sub conducerea celor doi preşedinţi ai organizaţiilor judeţene PNL şi PSD – Teodor Atanasiu şi Ioan Dârzu, candidaţii USL Alba vin în faţa electoratului cu o strategie complexă, ancorată în realitate şi bazată pe viitorul program de guvernare. De această dată, împreună cu candidaţii USL Alba, putem vorbi de un nou fel de a face politică, deoarece am început să reparăm nedreptăţile şi vom continua să oprim mafia PDL şi să construim o nouă Românie. Propunem un Guvern corect, fără scandaluri de corupţie, atent la semnalele societăţii şi preocupat de binele public. Propunem candidaţi oneşti, bine pregătiţi, susţinuţi de români. Propunem un proiect pentru România puternică, cu soluţii realiste şi profesioniste discutate cu specialiştii.
Conform strategiei politice naţionale a Uniunii, candidaţii noştri, coordonaţi de preşedinţii Atanasiu şi Dârzu, se angajează să reducă treptat, în următorii 4 ani, CAS-ul datorat de angajator cu 5 puncte procentuale, concomitent cu creşterea progresivă, până în anul 2016, a salariului minim pe economie până la 1.200 de lei. Vom reduce TVA la producătorii agricoli de la 24% la 9%, iar 15% se va întoarce la producător în momentul în care prezintă factura. Măsura va fi valabilă doar pentru producţie şi nu pe lanţul de prelucrare. Stimulăm astfel producătorii interni şi reducem evaziunea fiscală din agricultură. În plus, după 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA va reveni la nivelul de 19%. Pentru sistemul de impozitare a veniturilor se va păstra plafonul de 16% şi se va introduce, pe parcursul mandatului, impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.
Pentru mediul rural, propunerea noastră este de a negocia cu UE subvenţii pentru agricultori, la nivelul fermierilor din Vest. În acord cu Comisia Europeană, candidaţii noştri vor susţine acordarea de subvenţii pentru cercetarea din agricultură, pomicultură, zootehnie şi celelalte domenii viabile care pot contribui la o relansare imediată a economiei. Deoarece aspectul social este foarte important, USL va asigura compensarea medicamentelor, în mod real, cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de lei. Această măsură se va lega de indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, conform prevederilor legii şi în limitele bugetului.
Analizând problemele sociale şi economice în judeţul Alba, am identificat mai multe discrepanţe, cauzate de faptul că fosta conducere politică a judeţului Alba nu a luat nicio măsură în ultimii ani, pentru a atrage eficient fonduri publice care să ducă la dezvoltarea echilibrată a tuturor zonelor judeţului. Prea mult timp fondurile au fost alocate preferenţial de către PDL, fiind ignorate cu bună ştiinţă necesităţile investiţionale în special în localităţile unde multe proiecte au fost începute şi apoi au fost abandonate din lipsă de fonduri. Experienţa noastră ne dovedeşte faptul că înlăturarea decalajelor existente între diferitele zone din judeţul nostru se poate realiza doar prin elaborarea unor strategii şi programe speciale, pentru implementarea cărora sunt necesare eforturi conjugate ale tuturor actorilor judeţeni şi locali implicaţi în acest proces, dar şi fonduri financiare importante. Or, tocmai de multe fonduri publice judeţul nostru a fost văduvit în ultimii ani, datorită politicii păguboase şi a lipsei de viziune a actualilor lideri ai PDL.
Având în vedere consideraţiile de mai sus, prin strategia pe care cei şapte candidaţi coordonaţi de Atanasiu şi Dârzu o propun pentru dezvoltarea socio-economică a judeţului Alba se va valorifica potenţialul local, pentru a obţine o dezvoltare teritorială echilibrată. În primul rând, vom urmări crearea a cât mai multe locuri de muncă, astfel încât cetăţenii judeţului să-şi poată asigura venituri decente, care să le asigure îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Strategia propusă de noi pentru dezvoltarea judeţului Alba cuprinde principalele direcţii de dezvoltare viitoare ale judeţului, iar la baza întocmirii sale au stat documentele programatice existente, dar şi analizele realizate, împreună cu consultările cu organizaţiile implicate în activităţile administrative, economice şi sociale din judeţ.
Toţi candidaţii noştri – Teodor Atanasiu, Ioan Dârzu, Nicolae Dobra, Călin Potor, Ovidiu Jidveian, Dan Coriolan Simedru şi Radu Coclici, trei dintre ei deputaţi în funcţie – vor susţine acţiuni energice pentru a pune la dispoziţia administraţiei judeţene şi întregului mediu socio-economic din judeţ un ghid care să faciliteze luarea unor decizii necesare atenuării efectelor negative cauzate de luarea unor măsuri total nepotrivite de liderii PDL Alba, ca răspuns la criza economică, morală şi politică în care acţiunile acestor politicieni ne-au adus. Nu vom repeta aceleaşi greşeli ale conducerii PDL şi vom pune în prim-plan proiectele de investiţii, indiferent din ce localitate sau din ce segment politic vor proveni ele. În esenţă, prin această strategie vom lua acele măsuri care să permită creşterea competitivităţii economice a judeţului, care să permită creşterea numărului locurilor de muncă cu cel puţin 10.000 de noi angajări în viitorii 4 ani şi a veniturilor populaţiei. Consecvenţi necesităţii de dezvoltare, vom asigura atragerea cel puţin a câte unui investitor major, cu peste 400 de angajaţi, în cel puţin 5 zone diferite ale judeţului – pe specificul economic identificat al fiecărei zone. Ca urmare a întâlnirilor în teritoriu, reprezentanţii USL Alba au pregătit un pachet de măsuri pentru realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile deţinute de cetăţeni, în vederea întabulării lor şi constituirii unei pieţe a terenurilor agricole. În final, această măsură va duce şi la posibilitatea dublării primei pentru vânzarea terenurilor agricole, la 400 euro/ha (sau circa 20% din valoarea de piaţă), concomitent cu actualizarea periodică a acesteia.
Implementarea strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Alba elaborată de USL Alba va duce la diminuarea decalajelor de dezvoltare în interiorul judeţului, între mediul urban şi rural, între centrele urbane şi arealele adiacente, iar în cadrul oraşelor, între zonele atractive pentru investitori şi cele neatractive, printr-o mai bună utilizare a resurselor judeţene disponibile. Subliniem că atingerea obiectivelor acestui program poate fi asigurată numai printr-un proces de implementare bazat pe parteneriat între actorii politici responsabili şi cei social-economici din cadrul judeţului Alba, cu fonduri din finanţări locale, judeţene, naţionale, europene şi alte surse de finanţare internaţionale.
Simion CREŢU,
vicepreşedinte PNL Alba
liderul grupului de
consilieri judeţeni PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea