Rămâi conectat

Politică Administrație

Simion Creţu: Candidaţii Uniunii Social Liberale vor asigura dezvoltarea economico-socială a judeţului Alba pentru perioada 2012-2016

Publicat

în

Iată că a început o nouă campanie electorală. De această dată, candidaţii USL sunt cel mai bine poziţionaţi, deoarece pornesc la drum nu numai cu încrederea în forţele proprii, ci se bucură şi de largul sprijin al populaţiei, complet sărăcită după guvernarea dezastruoasă a PDL. Acum, sub conducerea celor doi preşedinţi ai organizaţiilor judeţene PNL şi PSD – Teodor Atanasiu şi Ioan Dârzu, candidaţii USL Alba vin în faţa electoratului cu o strategie complexă, ancorată în realitate şi bazată pe viitorul program de guvernare. De această dată, împreună cu candidaţii USL Alba, putem vorbi de un nou fel de a face politică, deoarece am început să reparăm nedreptăţile şi vom continua să oprim mafia PDL şi să construim o nouă Românie. Propunem un Guvern corect, fără scandaluri de corupţie, atent la semnalele societăţii şi preocupat de binele public. Propunem candidaţi oneşti, bine pregătiţi, susţinuţi de români. Propunem un proiect pentru România puternică, cu soluţii realiste şi profesioniste discutate cu specialiştii.
Conform strategiei politice naţionale a Uniunii, candidaţii noştri, coordonaţi de preşedinţii Atanasiu şi Dârzu, se angajează să reducă treptat, în următorii 4 ani, CAS-ul datorat de angajator cu 5 puncte procentuale, concomitent cu creşterea progresivă, până în anul 2016, a salariului minim pe economie până la 1.200 de lei. Vom reduce TVA la producătorii agricoli de la 24% la 9%, iar 15% se va întoarce la producător în momentul în care prezintă factura. Măsura va fi valabilă doar pentru producţie şi nu pe lanţul de prelucrare. Stimulăm astfel producătorii interni şi reducem evaziunea fiscală din agricultură. În plus, după 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA va reveni la nivelul de 19%. Pentru sistemul de impozitare a veniturilor se va păstra plafonul de 16% şi se va introduce, pe parcursul mandatului, impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.
Pentru mediul rural, propunerea noastră este de a negocia cu UE subvenţii pentru agricultori, la nivelul fermierilor din Vest. În acord cu Comisia Europeană, candidaţii noştri vor susţine acordarea de subvenţii pentru cercetarea din agricultură, pomicultură, zootehnie şi celelalte domenii viabile care pot contribui la o relansare imediată a economiei. Deoarece aspectul social este foarte important, USL va asigura compensarea medicamentelor, în mod real, cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de lei. Această măsură se va lega de indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, conform prevederilor legii şi în limitele bugetului.
Analizând problemele sociale şi economice în judeţul Alba, am identificat mai multe discrepanţe, cauzate de faptul că fosta conducere politică a judeţului Alba nu a luat nicio măsură în ultimii ani, pentru a atrage eficient fonduri publice care să ducă la dezvoltarea echilibrată a tuturor zonelor judeţului. Prea mult timp fondurile au fost alocate preferenţial de către PDL, fiind ignorate cu bună ştiinţă necesităţile investiţionale în special în localităţile unde multe proiecte au fost începute şi apoi au fost abandonate din lipsă de fonduri. Experienţa noastră ne dovedeşte faptul că înlăturarea decalajelor existente între diferitele zone din judeţul nostru se poate realiza doar prin elaborarea unor strategii şi programe speciale, pentru implementarea cărora sunt necesare eforturi conjugate ale tuturor actorilor judeţeni şi locali implicaţi în acest proces, dar şi fonduri financiare importante. Or, tocmai de multe fonduri publice judeţul nostru a fost văduvit în ultimii ani, datorită politicii păguboase şi a lipsei de viziune a actualilor lideri ai PDL.
Având în vedere consideraţiile de mai sus, prin strategia pe care cei şapte candidaţi coordonaţi de Atanasiu şi Dârzu o propun pentru dezvoltarea socio-economică a judeţului Alba se va valorifica potenţialul local, pentru a obţine o dezvoltare teritorială echilibrată. În primul rând, vom urmări crearea a cât mai multe locuri de muncă, astfel încât cetăţenii judeţului să-şi poată asigura venituri decente, care să le asigure îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Strategia propusă de noi pentru dezvoltarea judeţului Alba cuprinde principalele direcţii de dezvoltare viitoare ale judeţului, iar la baza întocmirii sale au stat documentele programatice existente, dar şi analizele realizate, împreună cu consultările cu organizaţiile implicate în activităţile administrative, economice şi sociale din judeţ.
Toţi candidaţii noştri – Teodor Atanasiu, Ioan Dârzu, Nicolae Dobra, Călin Potor, Ovidiu Jidveian, Dan Coriolan Simedru şi Radu Coclici, trei dintre ei deputaţi în funcţie – vor susţine acţiuni energice pentru a pune la dispoziţia administraţiei judeţene şi întregului mediu socio-economic din judeţ un ghid care să faciliteze luarea unor decizii necesare atenuării efectelor negative cauzate de luarea unor măsuri total nepotrivite de liderii PDL Alba, ca răspuns la criza economică, morală şi politică în care acţiunile acestor politicieni ne-au adus. Nu vom repeta aceleaşi greşeli ale conducerii PDL şi vom pune în prim-plan proiectele de investiţii, indiferent din ce localitate sau din ce segment politic vor proveni ele. În esenţă, prin această strategie vom lua acele măsuri care să permită creşterea competitivităţii economice a judeţului, care să permită creşterea numărului locurilor de muncă cu cel puţin 10.000 de noi angajări în viitorii 4 ani şi a veniturilor populaţiei. Consecvenţi necesităţii de dezvoltare, vom asigura atragerea cel puţin a câte unui investitor major, cu peste 400 de angajaţi, în cel puţin 5 zone diferite ale judeţului – pe specificul economic identificat al fiecărei zone. Ca urmare a întâlnirilor în teritoriu, reprezentanţii USL Alba au pregătit un pachet de măsuri pentru realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile deţinute de cetăţeni, în vederea întabulării lor şi constituirii unei pieţe a terenurilor agricole. În final, această măsură va duce şi la posibilitatea dublării primei pentru vânzarea terenurilor agricole, la 400 euro/ha (sau circa 20% din valoarea de piaţă), concomitent cu actualizarea periodică a acesteia.
Implementarea strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Alba elaborată de USL Alba va duce la diminuarea decalajelor de dezvoltare în interiorul judeţului, între mediul urban şi rural, între centrele urbane şi arealele adiacente, iar în cadrul oraşelor, între zonele atractive pentru investitori şi cele neatractive, printr-o mai bună utilizare a resurselor judeţene disponibile. Subliniem că atingerea obiectivelor acestui program poate fi asigurată numai printr-un proces de implementare bazat pe parteneriat între actorii politici responsabili şi cei social-economici din cadrul judeţului Alba, cu fonduri din finanţări locale, judeţene, naţionale, europene şi alte surse de finanţare internaţionale.
Simion CREŢU,
vicepreşedinte PNL Alba
liderul grupului de
consilieri judeţeni PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani e o măsură demnă de un guvern de doi bani

Publicat

în

România continuă să se scufunde într-o criză economică fără precedent, iar nivelul tot mai ridicat al inflației va afecta fiecare român. Creșterile prețurilor la energie și la carburanți au generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu. Inclusiv mediul de afaceri simte situația economică instabilă, iar firmele, care au scăpat de problemele generate de pandemie, încearcă cu greu să treacă acum de instabilitatea economică pe care a creat-o Guvernul generalului Ciucă.

În fața acestor realități socio-economice, Guvernul PNL-PSD-UDMR demonstrează că este depășit de situație și prin măsurile întârziate și populiste, pe care le-a adoptat, duce România spre faliment.

Cea mai recentă măsură, compensarea cu 50 de bani pe litru la carburanți, este doar praf în ochi și o bătaie de joc. Reducerea este de fapt o mare minciună a Guvernului, deoarece doar 25 de bani vor fi suportați de la buget, restul de către comercianții care vând consumatorului final (la pompa sau direct la consumatorii mari). În loc să adopte propunerea USR de reducere a TVA-ului de la 19% la 5%, Guvernul PSD-PNL a decis să vină cu cea mai proastă soluție. Trecând peste faptul că măsura vine foarte târziu, măsura Guvernului Ciucă este gândită doar pentru trei luni, deși prețurile cresc constant de la lună la lună. Doar în ultima lună, prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 6.1%. Adică plătim azi cu 25 de lei mai mult pentru un plin de benzină față de luna trecută.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deși este prezentată ca o soluție salvatoare, măsura de doi bani a Guvernului este doar o pseudo- soluție populistă care, în final, nu va ajuta pe nimeni. Astfel, vorbim de o sumă fixă de 0,5 lei/ litru, care va fi nesemnificativă în cazul în care prețul carburanților la pompă va continua să crească. Oamenii vor simți din ce în ce mai puțin în buzunare reducerea aceasta, care se va diminua ca pondere în funcție de creșterile de prețuri.

Măsura celor 50 de bani pare să stârnească probleme chiar și în coaliția de guvernare. În timp ce premierul Nicolae Ciucă își demonstrează incompetența prin această măsură de doi bani, PSD face o nouă demonstrație de ipocrizie criticând măsura, însă fără să miște concret un deget pentru a îndrepta situația în folosul oamenilor.

Uniunea Salvați România solicită Guvernului să aplice o măsură cu efecte mult mai mari pentru cetățeni: scădere a TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%. Inițiativa USR ar duce la o reducere reală la prețul la pompă cu peste 1 leu pentru motorină și benzină. Reducerea va rămâne procentuală, în timp ce o compensare fixă de 50 de bani, cum este propusă de guvern, nu ține cont de evoluția viitoare a prețurilor.

În concluzie, Guvernul PNL-PSD-UDMR continuă să își demonstreze lipsa de profesionalism prin măsuri populiste, care nu rezolvă problemele economice, ci împing România spre faliment.

Beniamin Todosiu, Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Publicat

în

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Curtea Supremă a Statelor Unite a luat o măsura istorica de a anula hotărârea din 1973 cazul Roe vs. Wade, care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort.

Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA!

Curtea Suprema din SUA și-a corectat Decizia prin care a susținut timp de jumătate de secol avortul.
Mișcarea de apărare a vieții (pro-life) din SUA a obținut pana la urma o victorie istorică. După mai bine de 50 ani, iată ca decizia se muta de la Washington la popor.Prin urmare, fiecare stat, va decide in privința avortului. Probabil ca vor fi state unde avortul va fi interzis, iar in alte state avortul va fi permis!

Elit - Gustul Desăvârșit

Lupta nu se va incheia aici, sunt deja multe conflicte si nemultumiri, pareri pro si contra, dar Decizia Curții Supreme trebuie respectata!

Fostul vicepreședinte republican al Statelor Unite, Mike Pence, a salutat vineri decizia Curții Supreme de revocare a dreptului constituțional la avort. El a scris pe retelele de socializare urmatorul mesaj: „Prin lăsarea acestei probleme la latitudinea statelor și a oamenilor, Curtea Supremă a corectat o eroare istorică”
Apropo, stiati ca România se afla pe locul II in lume, și locul I in Europa, in ceea ce privește rata avorturilor, conform Institutului Allan Guttmacher? Doar Rusia ne intrece la numarul de avorturi… In fiecare zi se avorteaza 400 bebeluși, si aprox 100.000 / an.

Din 1958 pana in prezent in România au fost uciși prin avort peste 22 Milioane bebeluși.

O cifra uriasa, care pune in pericol viitorul tarii noastre.

Efectele au inceput sa se văda prin scăderea drastică a populației, iar peste câțiva ani, exista riscul ca sistemul de pensii sa se prăbușească. De asemenea ducem lipsa de forta de munca. Nu mai avem cine sa ne înlocuiască…

Cred ca a venit vremea sa discutam și in România despre aceasta problema și sa căutam soluții! Instituriile centrale, judetene si locale se pot apleca mai mult spre a sprijini FAMILIA.

In tara noastra avem un Minister al Familiei insa mare lucru nu s-a intamplat de la infiintarea acestui nou minister.

Iata cum procedeaza alte state, unde exista un Minister al Familiei:

-In Germania familiile se pot baza pe o gamă largă de beneficii de la stat. Acestea includ o alocație de stat consistenta pentru copii, precum și alte prestații legate de familie, cum ar fi alocația parentală, suplimentul pentru copii și alocația scutită de impozit pentru părinții singuri – care sunt legate de circumstanțe sau nevoi specifice. Deasemenea se acorda sprijin substantial pentru achizitionarea unei locuinte pentru tinerii casatoriti.
-În Finlanda se ocupă de bunăstarea socială, protecția copilului, asistența socială și servicii pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv servicii de interpret, servicii pentru persoanele în vârstă, servicii de sănătate, asistență medicală școlară și servicii pentru elevi, cu politici împotriva violenței domestice
-În Norvegia, cea mai mare parte a bugetului merge pe beneficiile (în bani) pentru familiile cu copii
Emigratia masiva, saracia extrema, si avorturile au adus Romania pe locul III in lume in ceea ce priveste declinul demografic (dupa Syria si Ucraina, tari implicate in razboi) Guvernul Romaniei trebuie sa investeasca urgent in masuri de sprijin pentru FAMILIE, daca ne dorim sa avem viitor!
Ciprian Bogdan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Scutirea cetățenilor de la plata lucrărilor de extindere și racordare le rețelele de energie este o inițiativă pe care o promovez de mai mulți ani, iar astăzi am reușit să o văd materializată într-un text de lege adoptat și de către Camera Deputaților. Amendamentele aduse de mine Ordonanței de urgență nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, după ce trecuseră anterior de Senat, actul normativ mergând acum la promulgare și apoi la publicare în Monitorul Oficial.

După publicarea acestor prevederi în Monitorul Oficial, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat. Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare. În cazul clienților non-casnici, cu excepția micilor întreprinzători (II, PFA, IF) și a instituțiilor publice, costurile nu se rambursează, dar activele rezultate în urma lucrărilor rămân în proprietatea clientului, operatorul de distribuție ocupându-se doar de exploatarea lor, fără a mai deveni proprietar, cum se întâmpla până acum.

Prevederile se aplică similar și în ceea ce privește rețelele de gaze naturale. Totodată, pentru gaze naturale, operatorii rețelelor sunt obligați să accepte, la cererea primăriilor, extinderea rețelei pentru una sau mai multe localități aparținătoare unității administrativ-teritoriale pe teritoriul căreia ei deja operează rețele de gaze naturale, firma operatoare fiind cea care asigură și finanțarea lucrărilor de extindere și a branșamentelor în intravilanul localităților. Aceste lucrări se pot realiza și finanța și de către primării sau asociații de primării (ADI), cu recuperarea contravalorii de la distribuitori, în termen de 5 ani. De asemenea, am eliminat și obligativitatea plății contuarelor inteligente, astfel că românii nu vor mai trebui să plătească pentru montarea acestor contuare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur că am reușit să trecem această lege în sesiunea actuală a Parlamentului, înainte de vacanța parlamentară și le mulțumesc colegilor deputați pentru celeritate și pentru votul acordat atât în plen cât și în comisiile de specialitate. Este o lege bună pentru oameni și mă bucur că argumentele mele au fost ascultate și că a primat interesul românilor și dreptul fiecărui cetățean la un serviciu firesc în secolul 21: accesul nemijlocit la curent electric și gaze naturale.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare