Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când va avea loc următoarea minivacanță pentru români? Angajații se vor bucura de 4 zile libere consecutive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când va avea loc următoarea minivacanță pentru români? Angajații se vor bucura de 4 zile libere consecutive

Angajații au beneficiat la mijlocul lunii august de o zi liberă de la locul de muncă, cu ocazia sărbătorii Sfânta Maria, foarte importantă în rândul credincioșilor ortodocși. În total, în anul curent, lucrătorii au dreptul la nu mai puțin de cincisprezece zile libere, dintre care doisprezece pică în timpul săptămânii.

Primele trei zile libere din anul 2023 au fost acordate pe datele de 1 și 2 ianuarie, prima și a doua zi de Anul Nou, și pe 24 ianuarie, când se celebrează Ziua Unirii Principatelor Române. Au urmat apoi 14 aprilie, Vinerea Mare, 16 și 17 aprilie, prima și a doua zi de Paște.

Începutul lunii mai 2023 a fost marcat, de asemenea, de o zi liberă, pe data de 1 celebrându-se Ziua Muncii. 1 iunie, Ziua Copilului, a venit la pachet tot cu o zi de vacanță pentru angajații din România, la scurt timp după data cu pricina, pe 4 și 5 iunie, sărbătorindu-se prima și a doua zi de Rusalii.

Ultima zi liberă acordată de statul român angajaților, cel mai recent, a fost marți, 15 august, când s-a pomenit Adormirea Maicii Domnului, o sărbătoare cu caracter important în rândul credincioșilor ortodocși. Mulți au mers la biserică, s-au închinat și s-au relaxat cu această ocazie.

Următoarea minivacanță va fi de 4 zile

Românii sunt curioși, în circumstanțele date, când vor putea beneficia de următoarele zile libere de la stat. Angajații se vor bucura de patru zile libere, la următoarea minivacanță, potrivit informațiilor expuse foarte clar și concis în Codul Muncii.

Angajații vor avea liber, cel mai repede, pe data de 30 noiembrie, când se va face pomenirea Sfântului Andrei. Pe data de 1 decembrie se va sărbători Ziua Națională a României. Pentru că cele două evenimente sunt apropiate, se va forma o punte. Românii vor avea o minivacanță de patru zile.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea