Când un fost ziarist intră în politică

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Citeşte în ediţia tipărită a ziarului „Unirea” din 21 februarie 2012:

  • Ce se întâmplă când „talentul, altfel pauper, de jurnalist e pus să-l servească în apriga luptă pentru putere” ?
  • Află cine e fostul ziarist care „folosindu-se de bruma de talent jurnalistic…îi denaturează vocaţia originară şi îl pune la lucru ideologic”.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

13 Comentarii

Aurelian 20 februarie 2012 at 23:45

Ii usor de ghicit,……………

ioana 21 februarie 2012 at 0:33

Roman?

Aurelian 21 februarie 2012 at 20:21

Da Ioana Roman, dar am fost cenzurat la timpul respectiv, cred ca sa nu dezvalui „surpriza”! De fapt au sters si niste epitete, cu care a dorit sa-l „fericesc” pe Piticul Atomic!

Gicu 21 februarie 2012 at 1:55

O fi Babitchi?

Badia 21 februarie 2012 at 9:12

Domnule Aurel Pantea sunt nevoit sa subscriu si nu numai sa fiu de acord cu ceea ce ai afirmat in acest articol dar, trebuie sa te si felicit. desi simpatizant fiind al PNL, am replicat la data aparitiei acelui artiicol si am afirmat ca trebuie sa recunoastem meritele individuale ale unui om chiar daca este adversarul nostru. Modul in care fostul jurnalis se zbate aidoma unui tipar ramas pe fundul unei balti pe cale de a seca este perceptiei agoniei sfarsitului. Cred ca omul trebuie compatimit.
Oricum felicitari domnule Pantea pentru eleganta „urecherii” uni fost formator de opinie. Ma bucur sincer ca este un fost.

Cora 21 februarie 2012 at 15:22

Citesc presa, tiparita si online, urmaresc, atat cat timpul imi permite, stirile de la diferite televiziuni, ascult si radio. Fac asta pentru ca vreau sa am informatia din cat mai multe surse. Nu pentru ca ceea ce prezinta presa- evenimentul, faptul- e diferit, ci pentru ca mereu intervine subiectivismul jurnalistului. In afara de stirile semnate cu initiale, in care se prezinta un accident, in cutare loc, cu atatea masini implicate si x morti , desi si aici se mai incurca unii, NU cred ca exista jurnalism obiectiv. Nici ziaristi perfecti. Am citit si eu articolul domnului Pantea si, dincolo de expunerea eleganta, de cuvintele rafinate , am gasit acelasi subiectivism inerent. Vreau doar sa spun un singur lucru… atunci cand un om de cultura, de litere, simte nevoia sa intervina in felul in care a facut-o si domnul Pantea, tot de subiectivism si preferinte politice e vorba , chiar daca ele par justificate. De dragul echilibrului , fara sa simpatizez cu cineva anume , orice cititor al acelui articol se poate gandi ca toate actele in folosul culturii ale domnului Dumitrel au avut un scop pur politic… Deci, adevarul, dupa parerea mea, nu e de o parte sau alta , exista adevarurile tuturor si toti trebuie sa le acceptam pe cele care ne convin sau conving fara a ataca adevarurile altora. Despre talentul jurnalistic al lui Florin Roman , nu ma pronunt. Dupa parerea mea , nu a scris mai rau decat multi altii care inca se mai plimba prin presa , lovind in limba romana, voit sau nu , trecand realitatea prin propriul lor filtru. Faptul ca Florin Roman a trecut dinspre presa inspre politica nu e altceva decat o evolutie din ceva spre altceva si eu nu va nimic rau in asta. A afirmat ca Ion Dumitrel nu prea iese prin judet? E un adevar si acesta. Prezenta la manifestarile culturale ale multor politicieni are acelasi scop politic si poate ca din pozitia unui presedinte de consiliu judetean nu ajunge sa sprijini exclusiv arta si cultura , ci mai trebuie sa fii prezent si altcandva , altundeva.

Badia 21 februarie 2012 at 15:48

Citez: „…actele in folosul culturii ale domnului Dumitrel au avut un scop pur politic…”. Oare din aceasta cauza uni peimari cum este cxel al municipiului Aiud nu prea face multe? Sa nu fie acuzat de politicianism?
Asa cum ai afirmat, domnul Pantea a fost elegant si i-a reprosat lui Florin Roman unele, hai sa le spunem scapari si unele inadvertente voite. Da, cred ca ai dreptate in legatura cu subiectivismul, dar atunci cand, asa cum ama mai afirmat, nu recunosti ca adversarul tau a facut unele lucruri pe care tu ai fi vrut sa le faci (ceea ce s-a facut pana acum in judet s-a facut in primul rand in folosul cetatenilor)dar tu si ai tai nu le-ai facut atunci cand puteai, se poate numi, elegant, rautate, ca sa nu spunem ura, asa cum reiese din discursul articolului semnat de Florin Roman.

Cora 21 februarie 2012 at 22:26

@Badia… dintele tau impotriva primarului din Aiud nu ma intereseaza. Daca tot vrei sa ajungem aici, nu mai compara un presedinte de Consiliu Judetean cu o droaie de bani pe mana si un primar de municipiu, in opozitie, care nu primeste nimic. E normal ca Dumitrel sa fi facut ceva, e motivul pentru care ocupa functia aceea. Mai ales ca a avut bani cati a vrut. La fel de normal e, chiar daca o tii pe a ta, ca un primar ca cel din Aiud sa fi facut mai putin, pentru ca nu a primit bani. Stii care e mai merituos intre ei? Nu cel care a avut banii, ci cel care nu i-a avut si totusi a facut…

Badia 22 februarie 2012 at 1:11

Politica inseamna o arta a compromisurilor. La noi in Blaj au fost realizare lucruri bune si pe vremea guvernului Tariceanu si pe vremea guvernului Boc. La voi in Aiud ce s-a facut pe vremea lui Tariceanu, care, dupa cate stiu eu era tot liberal ca si primarul vostru?

patrunjelul 21 februarie 2012 at 13:11

Firesc ar fi: NICIODATA !!!!
Dar de….. fiecare are orgolii.
Unde odata ai scuipat, ai mai putea sterge cumva ?
Ce moralitate ar mai fi ?
Cand alegi o meserie o poti schimba ca ciorapii ?

Deleanu 21 februarie 2012 at 15:44

FIECARE PASĂRE PE LIMBA EI PIERE!

mr 21 februarie 2012 at 18:56

sa-l clonam pe Dl Dumitrel ca sa multumeasca pe toata lumea

Boxi 21 februarie 2012 at 20:30

Astept pana maine

Comentariile sunt oprite