Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când se schimbă cauciucurile de iarnă în 2023: Ce anvelope trebuie în anotimpul rece și ce pățesc șoferii care nu respectă legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când se schimbă cauciucurile de iarnă în 2023: Ce anvelope trebuie în anotimpul rece și ce pățesc șoferii care nu respectă legea

Cum vremea în ultima perioadă este foarte schimbătoare, sunt foarte mulți șoferi care se întreabă când se schimbă anvelopele de iarnă în 2023. De această măsură trebuie să țină cont toți șoferii.

Pe lângă faptul că-și pot pune viața în pericol, aceștia pot fi și sancționați. Află, din rândurile de mai jos, care este perioada oportună de schimbare a anvelopelor.

Ce spune legea?

Sezonul rece poate impune anumite dificultăți șoferilor. Pentru a nu-și pune în pericol viața, aceștia sunt nevoiți să ia o serie de măsuri, cum ar fi schimbarea anvelopelor de iarnă. Această măsură este una obligatorie, fiind prevăzută de lege.

Anvelopele de iarnă se remarcă de cele normale prin prezența benzilor de rulare cu blocuri late. Cu ajutorul acestora, mașina va putea face față drumurilor acoperite cu polei sau zăpadă.

O diferență constă și în gradul de rezistență. Spre deosebire de anvelopele de vară, cele de iarnă sunt mai rezistente la temperaturile scăzute. Pentru a preveni producerea unor accidente, schimbarea anvelopelor de iarnă este o măsură prevăzută de lege.

Astfel, ordonanța nr. 195 / 2002, prevede folosirea obligatorie a anvelopelor de iarnă în momentul în care drumurile publice sunt acoperite de zăpadă.

Ce pățesc șoferii care nu respectă această reglementare?

De asemenea, cei care nu respectă această reglementare vor fi nevoiți să suporte consecințele. Astfel, autoritățile pot reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a autoturismului. La această măsură se adaugă și amenda contravențională. Amendă face parte din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă) și este cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

Când se schimbă anvelopele de iarnă în 2023?

Nu puține sunt situațiile în care vremea ne ia pe nepregătite. Astfel, dacă vreți să fiți pregătiți puteți opta pentru schimbarea acestora la sfârșitul lunii octombrie. De regulă, temperaturile ajung la atunci sub valoarea de șapte grade.

Dacă veți ține cont de aceste recomandări, nu veți avea probleme cu legea. Astfel, atât viața voastră cât și a pasagerilor nu va putea fi pusă în pericol. De asemenea, în momentul în care schimbați cauciucurile, trebuie să o faceți cu atenție.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea