Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când se dau pensiile în luna aprilie 2024. Când începe plata prin poșta și pe ce dată se virează pe card

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când se dau pensiile în luna aprilie 2024. Când începe plata prin poșta și pe ce dată se virează pe card

Milioane de pensionari își fac deja calculele și își planifică modul în care vor cheltui pensia aferentă lunii aprilie, deși este doar prima zi din lună. Cel mai probabil, majoritatea vor cheltui din banii din pensia pentru aprilie pentru a se pregăti pentru Paște, care anul acesta pică la începutul lunii mai.

Și pentru că înainte de 5 mai sunt și zile libere de la stat, este puțin probabil ca pensionarii să încaseze și pensia aferentă lunii mai înainte de Paște.

Citește și: Pensii 2024 – noua lege a pensiilor | Cum se poate cumula pensia cu salariul?

În mod normal, pensionarii care au optat să primească pensia pe card ar primi banii în jurul datei de 12 aprilie 2024, ţinând cont că ziua respectivă pică într-o vineri.

În cazul celor cărora pensiile le sunt aduse de poștași, banii ar putea sosi oricând în intervalul 1-15 aprilie, în funcție de modul în care autoritățile centrale vor distribui banii și de modul în care se organizează poștașii din fiecare localitate.

Citește și: Pensii 2024 | Un document suplimentar solicitat la pensionare

Pensiile ar putea să întârzie în aprilie

Există și posibilitatea ca plata pensiilor să fie făcută cu câteva zile mai târziu în aprilie, ceea ce s-ar putea să nu fie neapărat un lucru rău pentru pensionarii care, cel mai probabil, vor trebui să „tragă de bani” până după Paște.

Pe de o parte, pentru că pensiile sunt plătite pe card în jurul datei 12 a lunii, există posibilitatea ca anumite pensii să intre pe card tocmai în săptămâna 15-19 aprilie 2024.

Pe de altă parte, specialiştii atrag atenţia că protestele iniţiate de poştaşii din întreaga țară ar putea duce la o întârziere a datei la care aceştia duc pensiile seniorilor care au optat să încaseze banii prin intermediul factorilor poştali, notează gandul.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea