Când e vorba de spitalul din Cugir – sănătatea nu are culoare politică

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

„Aleşii locali din Cugir au semnat, la finele săptămânii trecute, o Scrisoare deschisă pentru păstrarea spitalului orăşenesc, adresată factorilor cu competenţe decizionale”.
„O posibilă transformare sau reorganizare a unităţii medicale din Cugir reprezintă o perspectivă sumbră, cu efecte devastatoare asupra populaţiei din Cugir. În condiţiile creşterii gradului de sărăcie este posibil ca o parte din localnici să nu îşi poată permite financiar să se deplaseze în caz de nevoie la spitalele din localităţile vecine. În prezent, circa 130 depersoane apelează într-o zi la ajutorul cadrelor medicale din spital, ceea ce înseamnă că de serviciile spitalului au nevoie lunar aproape 4000 oameni”, susţin consilierii locali.
Un argument în opinia aleşilor pentru menţinerea spitalului îl reprezintă suportul financiar sigur al administraţiei locale, care a achitat toate plăţile care-i revin, încât spitalul nu are datorii la ora actuală. „Ca aleşi locali, avem o obligaţie de a apăra interesele cetăţenilor care ne-au ales pentru a-i reprezenta, iar o posibilă reorganizare sau transformare a Spitalului Orăşenesc Cugir limitează pe plan local accesul cetăţenilor la serviciile medicale de specialitate, punându-le în pericol starea de sănătate”, se mai arată în comunicatul consilierilor din Cugir. Ei fac pe această cale un apel la factorii de decizie din oraş, Prefectura Judeţeană, Direcţia de Sănătate să susţină păstrarea spitalului din Cugir.
În cadrul unei şedinţe extraordinare desfăşurate la finele săptămânii trecute s-au făcut propuneri ca în cursul acestei săptămâni, la Prefectura Judeţului să aibă loc o întâlnire de lucru cu factorii de decizie amintiţi mai sus la care să ia parte şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai spitalului.
„În legătură cu situaţia spitalului din Cugir, primarul Adrian Teban a făcut o deplasare la Ministerul Sănătăţii pentru a cere sprijinul necesar în acest caz,iar în zilele următoare vom informa cugirenii cu rezultatul acestui  demers făcut la mai marii sănătăţii de la Bucureşti. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419