Rămâi conectat

Cultură Educație

Când e vorba de spitalul din Cugir – sănătatea nu are culoare politică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Aleşii locali din Cugir au semnat, la finele săptămânii trecute, o Scrisoare deschisă pentru păstrarea spitalului orăşenesc, adresată factorilor cu competenţe decizionale”.
„O posibilă transformare sau reorganizare a unităţii medicale din Cugir reprezintă o perspectivă sumbră, cu efecte devastatoare asupra populaţiei din Cugir. În condiţiile creşterii gradului de sărăcie este posibil ca o parte din localnici să nu îşi poată permite financiar să se deplaseze în caz de nevoie la spitalele din localităţile vecine. În prezent, circa 130 depersoane apelează într-o zi la ajutorul cadrelor medicale din spital, ceea ce înseamnă că de serviciile spitalului au nevoie lunar aproape 4000 oameni”, susţin consilierii locali.
Un argument în opinia aleşilor pentru menţinerea spitalului îl reprezintă suportul financiar sigur al administraţiei locale, care a achitat toate plăţile care-i revin, încât spitalul nu are datorii la ora actuală. „Ca aleşi locali, avem o obligaţie de a apăra interesele cetăţenilor care ne-au ales pentru a-i reprezenta, iar o posibilă reorganizare sau transformare a Spitalului Orăşenesc Cugir limitează pe plan local accesul cetăţenilor la serviciile medicale de specialitate, punându-le în pericol starea de sănătate”, se mai arată în comunicatul consilierilor din Cugir. Ei fac pe această cale un apel la factorii de decizie din oraş, Prefectura Judeţeană, Direcţia de Sănătate să susţină păstrarea spitalului din Cugir.
În cadrul unei şedinţe extraordinare desfăşurate la finele săptămânii trecute s-au făcut propuneri ca în cursul acestei săptămâni, la Prefectura Judeţului să aibă loc o întâlnire de lucru cu factorii de decizie amintiţi mai sus la care să ia parte şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai spitalului.
„În legătură cu situaţia spitalului din Cugir, primarul Adrian Teban a făcut o deplasare la Ministerul Sănătăţii pentru a cere sprijinul necesar în acest caz,iar în zilele următoare vom informa cugirenii cu rezultatul acestui  demers făcut la mai marii sănătăţii de la Bucureşti. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea