Rămâi conectat

Actualitate

Campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ continuă cu un nou marș de protest, duminică 26 aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ continuă la Sebeș cu o nouă acțiune civică de amploare împotriva poluării, de această dată fiind inclus și un mesaj ferm împotriva defrișărilor masive.

Protest anti poluare Kronspan la Sebes (142)Au trecut mai bine de trei luni de la primul mare protest împotriva poluării din 11 ianuarie, acesta fiind urmat de marșuri de protest săptămânale, atât în Sebeș cât și-n Alba-Iulia cu mii de oameni care au transmis un mesaj foarte clar.

Motivele sunt la fel de clare: la nivel vizual și olfactiv, poluarea industrială este evidentă!

Majoritatea locuitorilor din zona Sebeș – Alba-Iulia își exprimă îngrijorarea legată de riscul major asupra sănătății pe care-l presupune expunerea la emisiile de substanțe toxice, unele cancerigene. Și tocmai faptul că oamenii au simțit acest pericol, i-a determinat, la începutul anunlui, să iasă în stradă în număr așa de mare și să ceară oprirea poluării.

Expunerea prelungită la poluarea din aer poate cauza cancer, conform unor studii ale Centrului Internațional de Cercetare a Cancerului (IARC), agenție a Organizației Mondiale a Sănătății(OMS), organizație care ea însăși anunță oficial că poluarea ucide milioane de oameni anual.

Conform unor statistici din Uniunea Europeana, românii au speranța de viață cea mai mică, denumai 76,2 ani la femei și 69,2 ani la bărbați.

Lupta continuă! Nici amenințările și nici cele 5 procese deschise de companie unor oameni simpli care-și cer dreptul la aer curat, nu pot opri ampla mișcare civică din Sebeș.

Solidaritatea de care ne-am bucurat la primele proteste, din țară și din Diaspora, este prezentă în continuare.

Marșul de protest este unul autorizat și este manifestarea dreptului nostru de a ne exprimaliber (Dreptul la liberă exprimare – art. 30 și Dreptul la participarea la întruniri publice – art. 39din Constituția României).

De aceea, Duminică 26 aprilie, ora 14:00, cu plecare din fața Casei de Cultură, ne vom deplasapână în fața primăriei și apoi până-n parcarea SC Kronospan Sebeș SA, pentru a le transmite dinnou un mesaj clar, atât autorităților locale cât și poluatorului, că oamenii au DREPTUL și VOINȚA necesară pentru a-și recâștiga aerul curat.

Comunicat de presă,

Echipa campaniei ”Opriți poluarea în Sebeș”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea