Rămâi conectat

Ştirea zilei

Campania inedită a Guvernului japonez: Se dorește încurajarea tinerilor să consume mai mult alcool

Ziarul Unirea

Publicat

în

Campania inedită a Guvernului japonez: Se dorește încurajarea tinerilor să consume mai mult alcool

Un concurs național a fost lansat de către Guvernul japonez prin care solicită idei pentru a încuraja oamenii să consume alcool, în urma unei schimbări de atitudine în rândul tinerilor care a dus la o scădere a veniturilor fiscal.

Tinerii japonezi, la fel ca mulţi alţii din generaţia lor din alte părţi ale lumii, beau mai puţin decât strămoşii lor şi, într-o proporţie tot mai mare, nu beau deloc.

Guvernul se teme de implicațiile fiscale ale schimbării atitudinii de la generație la generație.

Sake Viva! campania, care este condusă de Agenția Națională de Impozite, le cere tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani să vină cu idei de afaceri pentru a revitaliza o industrie afectată de schimbările demografice, de pandemie şi de scăderea interesului.

Intervenţia guvernului vine ca urmare a eşecului înregistrat de industria japoneză a băuturilor, în ciuda campaniilor agresive de marketing de a opri scăderea pe termen lung a consumului de alcool în Japonia, care a început cu mai bine de un deceniu înainte de pandemie.

Impozitele pe produsele alcoolice reprezentau 3% din veniturile fiscale ale guvernului în 2011, dar au scăzut la 2% până în 2020, potrivit agenţiei fiscale. Guvernul Japoniei înregistrează un deficit bugetar puternic şi are datorii totale echivalente cu mai mult de două ori PIB al naţiunii.

O scădere a cantității de alcool consumat în Japonia era inevitabilă odată ce populaţia autohtonă a început să se reducă în urmă cu peste un deceniu, iar proporţia cetăţenilor cu vârsta de peste 65 de ani a crescut la peste un sfert din ţară în urmă cu opt ani.

Potrivit cifrelor publicate de agenţia fiscală, un adult din Japonia consuma în medie, pe an, în 2020 75 de litri, în scădere față de 100 de litri în 1995.

Organizatorii concursului speră că participanţii vor veni cu produse şi modele noi, precum şi cu planuri de încurajare a consumului de alcool la domiciliu.

Ministerul japonez al Sănătăţii a declarat că nu a colaborat cu agenţia fiscală la acest concurs, dar că este în contact constant cu aceasta în ceea ce priveşte problemele legate de alcool şi sănătate. Ministerul a adăugat că se aşteaptă ca această campanie să ţină cont de cantitatea adecvată de alcool, astfel încât s se evite probleme majore de sănătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea