Rămâi conectat

Politică Administrație

Camera Agricolă Judeţeană Alba promovează produsele olandeze la întâlnirile cu legumicultorii din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Camera Agricola Alba legumicultoriCamera Agricolă Judeţeană Alba, împreună cu firma Holland Farming Agro, a organizat recent o întâlnire cu legumicultorii din judeţ cu tema: “Noi tehnologii de fertilizare şi întreţinere a legumelor în spaţii protejate şi în câmp; hibrizi profesionali de legume ai firmei Rijk  Zwaan”  din Olanda, potrivit unui comunicat remis presei de către CAJ Alba.

“La această întâlnire au participat peste 50 de legumicultori, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, specialişti din agricultură.

În deschiderea evenimentului directorul  CAJ Alba, Mirela Nemeş, a făcut referire la Legea 145 din 2014, lege care reglementează modul de desfăşurare a activităţilor economice de valorificare de către producătorii agricoli,  a produselor agricole proprii. S-a adus la cunoştiinţa participanților noţiunea de atestat de producător şi carnet de comercializare şi s-a pus accentul pe necesitatea organizării legumicultorilor într- o structură asociativă, deoarece atestatul de producător eliberat de primării la solicitarea producătorilor agricoli se va elibera şi cu avizul consultativ al structurilor asociative profesionale.

D-nul ing. Galatâr Dan, coordonator la Unitatea fitosanitară Alba a informat legumicultorii cu privire la cerinţele legale pe care trebuie sa le îndeplinească atunci când folosesc produse de protecţia plantelor ( SMR 9). Fermierii trebuie să utilizeze numai produse de protecţie a plantelor omologate, să nu aplice tratamente în zonele de protecţie a resurselor de apă şi în alte zone protejate, să respecte condiţiile de depozitare, manipulare si utilizare a pesticidelor.

Produsele de protecţie a plantelor clasificate ca toxice, vor fi utilizate numai de persoane care deţin autorizaţie pentru utilizarea acestora. Toţi fermierii care utilizează produse de protecţia plantelor au obligaţia de a ţine un Registru de evidenţă a tratamentelor efectuate.

Reprezentanţii firmei Holland Farming Agro unul dintre cei mai importanţi furnizori de seminţe de legume, flori, îngrăşăminte chimice şi fertilizanţi foliari, au făcut o prezentare a celor mai noi hibrizi de legume pentru cultura în sere, solarii şi câmp. S-au făcut recomandări legate de tehnologia culturii pentru speciile legumicole cele mai cultivate în zona noastră. S-a insistat asupra faptului că pentru obţinerea unor culturi timpurii profitabile, în stabilirea tehnologiei de cultură se pleacă de la momentul recoltării, în funcţie de care stabilim perioada de înfiinţare, iar la alegerea hibridului şi tehnologia aplicată se ţine cont de zonă şi de sol. În legumicultură echilibrul dintre    apă – sol- plantă, garantează producţia. Au fost făcute recomandări privind fertilizarea culturilor precizându-se faptul că aceasta se face diferenţiat pentru fiecare hibrid cultivat.

Fermierii interesaţi de cele prezentate au adresat întrebări legate de cultura legumelor în solarii, scheme de fertilizare,  au solicitat reprzentanţilor firmei tehnologii cadru de cultivare a legumelor sub forma unor pliante sau broşuri. De asemenea au fost interesaţi şi de reţeaua de distribuţie al produselor olandeze în judeţul nostru” se precizează în comunicatul remis presei.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea