Rămâi conectat

Actualitate

Călin Potor: ”PNL îşi asumă reuşita procesului de revizuire a Constituţiei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând cu această săptămână, USL va demara discuţii interne referitoare la abordarea pragmatică a procesului de modificare a Constituţiei României. La nivelul Partidului Naţional Liberal am convenit asupra unor chestiuni de substanţă, care vor fi discutate ulterior şi la nivelul lărgit al USL. PNL este un susţinător fervent al bicameralismul, a delimitărilor clare a atribuţiilor din sfera executivă, precum şi a relaţiilor preşedinte-premier.

PNL a fost de acord cu angajarea unui calendar de modificare a Constituţiei într-o formă care să prevadă finalizarea acesteia în Senat, prima cameră sesizată. Proiectul de revizuire ar trebui să fie gata până la sfârşitul sesiunii parlamentare sau dacă acest lucru va fi imposibil, vom cere organizarea unei sesiuni extraordinare.

De remarcat este faptul că terminologia de stat naţional al României şi forma de guvernare, republică, nu vor putea fi modificate în procesul de revizuire a Constituţiei, aşa cum şi-ar dori politicienii din UDMR. Revizuirea Constituţiei nu are cum să conţină atingeri ale statutului de stat naţional, nici ale limbii naţionale. Referitor la forma de guvernământ, probabil că va rămâne la rându-i cea prezentă, însă mai pot surveni modificări în cazul în care membrii comisiei de revizuire vor opta pentru acest lucru.

Deputat PNL de Alba, Călin POTOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea