Călin Potor: Nu poți să desființezi o școală și să faci o secție de psihiatrie. Îi reamintesc lui Dumitrel și conducerii spitalului că nu se mută borduri, ci oameni

Paul Voicu - Primar 2020

Deputatul Călin Potor a precizat că el și organizația municipală a PSD nu este de acord cu mutarea secției de psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în clădirea în care acum funcționează Școala Generală din Oarda de Jos.

Calin Potor04Deputatul PSD de Alba a ținut să-i transmită președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, și conducerii spitalului că ”nu se mută borduri, nu se mută pavele nici saci de nisip; discutăm de oameni, în perioade nefericite. Discutăm de patologie acută; să nu se facă o confuzie cu cei de la Galda care sunt cu patologie cronică – foarte greu sau imposibil de recuperat”.

ELIT

Citește și „Museikon” Alba Iulia va fi gata în aprilie 2016: Colecţie de peste 5.600 de icoane, printre care 3 dintre cele mai vechi din România

Managerul Spitalului de Urgență Alba, ec. Nicoleta Coșarcă, împreună cu autoritățile locale și județene, caută o soluție pentru mutarea secției de psihiatrie din actuala locație, clădirea fostului Spital Militar din interiorul Cetății Alba Carolina, care va fi transformată într-un muzeu.

Mihail David - 2020

Citește și Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba ar putea fi relocată la Oarda, în clădirea în care acum funcționează Școala Generală

Deputatul Călin Potor a avut un punct de vedere critic cu privire la acest subiect. El a spus că ”nu poți să muți un bolnav departe de spital, de laborator, de investigații, de celelalte specialități, doar pentru că ai un interes de a face ceva în acea clădire. Mutarea acestor bolnavi, dacă s-a decis că trebuie să se facă, trebuie să se facă în condiții corecte. Cine nu înțelege ar fi bine să se ridice de pe scaun, indiferent că-l cheamă Dumitrel, indiferent că o cheamă Coșarcă și echipa ei”.

Citește și Marcela Dărămuș: Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale din Oarda de Jos nu pierd clădirea unităţii de învăţământ

Pentru a afla părerea oamenilor din Oarda de Jos, Călin Potor a spus că organizația municipală a PSD face, în această perioadă, un sondaj. El spune că dacă se dorește mutarea, există și alte variante mai bune.

Dragoș Suciu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

mda 28 mai 2015 at 18:06

TU vorbest, ma de mutari??? TU??? Cel care a facut un singur lucru din functia de manager la SJU :mutarea policlinicii pe Musetelului. Nu iti e rusine, baaa??!!!

fifi 29 mai 2015 at 8:46

Nu e o idee buna sa muti o scoala si sa transformi copiii de acolo in navetisti!
Calin Potor lasand la o parte frustrarile pedelistilor , este un om deosebit !

pilu 28 mai 2015 at 18:25

Mai mutat ca tine in judetul Alba a fost numai Popa Nicolae.
Daca citesti ce spune D-na Daramus ai cuvantat deageaba.

Claudiu 28 mai 2015 at 19:13

Ba miratule, tu cum ai desfiintat cabinetele medicilor de familie si ai dat cladirea sa-si faca prietenul tau macelar, carmangerie?? Atunci ai facut sondaj? Scoala aia imensa, in care invata 20 de copii de toate varstele, amestecati clasele 1-4 se va muta intr-o cladire mai mica sau elevii dusi/adusi cu microbusul scolii, gratuit, in oras. Doar nu-ti inchipui ca aia de la CJ nu s-au consultat cu cei care dau avizele de functionare pentru spital si se apuca asa de capul lor sa mute sectia. Si daca aia au spus ca-i buna locatia, cine te crezi tu sa spui ca nu-i bine?! Un medic de 2 parale si un politician la fel, aia esti!

Calin Potor 29 mai 2015 at 0:03

Fara pseudonim spun ca bolnavii indiferent de patologie au nevoie de respectul societatii fata de situatia lor, fata de boala lor. Cine nu intelege asta e un om la randul lui bolnav!

Așa zis-a Burebista 29 mai 2015 at 7:16

Poți să răspunzi punctual la comentariile celorlalți care au scris mai sus? Tot așa, fără pseudonim, dar cu sinceritate.

@Calin Potor 29 mai 2015 at 9:03

Unide-i lipsa de respect? Pancentii care au nevoie de liniste, se afla acum in zona in care se trag clopotele, bubuie artificiile, se aud toate concertele, misuna turistii, sunt tot felul de evenimente mai mult sau mai putin zgmotoase, cum e firesc in mijlocul orasului. Locatia propusa e la intarea in Oarda, e de trei ori mai mare, cu o curte imensa, fara vecini, doar gradini, liniste, aer curat, iar acea sectie va fi renovata si dotata cu tot-i trebuie, ceea ce ar fi trebuit sa faci tu cand erai director de spital. Elevii, putini cati sunt, se muta cu scoala mai incolo, intr-o cladire mai mica. Te-ai trezit criticand din cauza frustrarii ca tu nu ai nici o realizare de-a lungul carierei tale platita din banii nostri, ca n-am auzit prin urbe vorbindu-se de cat de bun medic esti, nici de director nu te-a laudat nimeni, iar ca parlamentar abia isi mai aminteste cineva ca esti…in schimb se vorbeste de gainariile tale, lipsa de caracter, puturosenia, atitudinea de mahalagioaica. Nu esti in masura sa dai lectii de respect.

@Calin Potor 29 mai 2015 at 9:03

– pacientii-

Unul 31 mai 2015 at 19:12

Putorina, CJ Alba, ii o institutie „practica” copii, mai fac numai tiganii si moldovenii emigranti, in Balgrad, si ei voteaza numai cu PSD-ul, asa ca „juvetele” Dumitrel, a vrut sa atraga de partea lui motzii, care au cel mai mare procentaj de nebuni pe cap de locuitor, si le face „local”, de unde Doctorul Stoica, ii poate scoate, legal sau mai mult ilegal la pensie de handicapat psihic!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...