Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Călin Popescu Tăriceanu, singurul premier care a majorat pensiile cu peste 100 la sută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • 581 lei valoarea punctului de pensie în ianuarie 2008 faţă de 286 lei în decembrie 2004

Calin Popesc Tariceanu04Valoarea punctului de pensie a beneficiat de o majorare de peste 100 la sută, în perioada 2004-2008, grație unei guvernări responsabile. Călin Popescu Tăriceanu a fost singurul premier care s-a aplecat la nevoile pensionarilor deoarece a știut că o societate modernă trebuie să trateze cu demnitate și respect vârstnicii și trebuie să le răsplătească meritele și munca de-o viață.

Alte creșteri semnificative ale valorii punctului de pensie nu au existat în alte guvernări, iar veniturile vârstnicilor au crescut doar cu rata inflației, conform legii, sau chiar micșorate ilegal și iresponsabil.

Creşterea pensiilor nu a fost o măsură socială, ci a fost pe de o parte rezultatul creşterii economice, iar pe de altă parte răspunsul firesc faţă de contribuţia acestor oamenii la evoluţia întregii societăţi.

Guvernul Tăriceanu s-a angajat să mărească pensiile cu 30 la sută, valoare care a fost cu mult depăşită. În trei ani valoarea punctului de pensie a crescut mai mult decât dublu, de la 286 lei în 2004, la 699 lei 2008. În total 1.600.000 de pensii au fost recalculate.

Cabinetul Tăriceanu s-a angajat să elimine inechităţile din sistem şi a recalculat pensiile pe principiul „la aceeaşi contribuţie, pensie egală.”

Promovarea ocupării și descurajarea pensionării anticipate, proiect susținut de Călin Popescu Tăriceanu

În prezent, România are cea mai mică rată de participare a forței de muncă cuprinsă între 65 și 74 de ani, în cadrul Uniunii Europene. Pentru țările cu o forță de muncă în scădere, precum România, logica ce ar trebui să prevaleze este cea de tip și/și, în sensul că este nevoie de participarea atât a tinerilor, cât și a vârstnicilor doritori să lucreze. Această soluție posibilă pentru persoanele care sunt capabile și dornice să muncească nu trebuie formalizată printr-o decizie administrativă de creștere a vârstei de pensionare, ci printr-o decizie liber consimțită.

Călin Popescu Tăriceanu va fi un președinte de partea pensionarilor, la fel cum a fost și în calitate de prim-ministru.

Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea