Călin Popescu Tăriceanu, singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Mai multe voci au susţinut, în ultima perioadă că există o anumită legătură între Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului urmând să fie numit prim-ministru, dacă Victor Ponta ar ajunge preşedinte. Acestea sunt doar speculaţii şi au fost demontate chiar de Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat: ”Acum mă interesează un singur plan – să ajung preşedintele României”.

Este posibil ca cei din PSD să-l dorească şef al Guvernului deoarece cabinetul său a avut cele mai mari performanţe: 104% creşterea salariului mediu brut faţă de 2004, de la 818 lei la 1769 lei în iulie 2008; câştigul salarial mediu net a crescut cu 114%, de la 599 lei în 2004 la 1308 lei în iulie 2008; 585.000  noi locuri de muncă; 47.300 locuinţe noi au fost date în folosinţă în 2007. Satul românesc a fost modernizat prin refacerea infrastructurii rurale, alimentare cu apă, reabilitarea şcolilor, a unităţilor de cult, a infrastructurii rurale – 952 de kilometri de drum au fost construiţi sau reabilitaţi. După patru ani de guvernare, Tăriceanu a dublat pensiile: 581 delei valoarea punctului de pensie în ianuarie 2008, faţă de 286 de lei în decembrie 2004, 1.600.000 de pensii fiind recalculate.

ELIT

Cifrele şi nivelul de trai al cetăţenilor din perioada guvernării îl propulsează pe prima poziţie în topul celor mai performanţi prim-miniştri şi este normal ca orice majoritate politică să-l propună şi orice preşedinte să-l numească.

Însă obiectivul lui Tăriceanu este accederea în turul II al alegerilor prezidenţiale, respectiv câştigarea lor, el fiind singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta. Klaus Iohannis nu are experienţa necesară pentru a fi preşedintele României. Până la vârsta de 55 de ani a avut funcţia doar de primar al Sibiului, oraş care este, atenţie, mai mic decât orice sector al Bucureştiului.

Călin Popescu Tăriceanu are un CV care îl recomandă pentru cea mai înaltă funcţie din stat, fiind unul dintre fondatorii PNL în 1990, deputat, senator, ministru al Industriei şi Comerţului, prim-ministru şi actualmente al doilea om din stat – preşedinte al Senatului.

ADEZIUNE PLUS

În plus, rezultatele unui studiu efectuat de Avangarde arată că românii vor un preşedinte român, patriot, creştin-ortodox şi care să nu aibă probleme cu legea. Analiza scoate în evidenţă eventuale dezavantaje pe care le-ar putea întâmpina Klaus Iohannis, în lupta cu Victor Ponta.

„Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta. Iohannis este într-o scădere rapidă de susţinere din cauza problemelor pe care le are cu justiţia, mă refer la dosarul cu ANI, şi sigur că cetăţenii îşi pierd încrederea (…) Nu mai vorbesc de posibilitatea ipotetică de a fi ales şi apoi declarat incompatibil. Cum ar fi apoi să se organizeze alte alegeri? Aici este o gravă problemă de iresponsabilitate şi mitul pe care domnul Iohannis încearcă să-l construiască în jurul domniei sale este puternic zdruncinat de acest comportament. Iohannis este pe locul doi, este în scădere, a ajuns la 22 la sută. Eu sunt pe locul trei cu 12 puncte şi dacă continuă tendinţa lui de scădere şi a mea de urcare ajungem în turul doi şi acesta este obiectivul”, a declarat Tăriceanu.

Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Ghita 7 octombrie 2014 at 12:39

Tariceanu, acest grec cu 4(pardon 6) soacre, este singurul candidat dupa Mihai Florin Neahorneac, care se poate invige cu succes singur!

Horea 7 octombrie 2014 at 13:14

@
GIKA KONTRA

„… urca pan se-ncurca.”

E incurcat deja!
Aseara, spre exemplu, a refuzat sa apara la TVR intr-o confruntare cu Monica Macovei.
Si-a trimis o purtatoare de voce!

Cucu 7 octombrie 2014 at 15:39

„ … a refuzat sa apara la TVR intr-o confruntare cu Monica Macovei.”

Tariceanu o fi superstiţios domnule Horea şi atuncea ştie că cucuveaua „e de rău” !

John Doe 8 octombrie 2014 at 16:25

Daca s-ar fi prezentat, Tariceanu ar fi recunoscut ca Macovei este un contracandidat, dar asa a dat dovada de intelepciune si nu s-a coborat la nivelul ei. Exemplul cel mai bun: Tariceanu nu a ascultat ordinele lui Basescu, iar despre Macovei nu pot spune acelasi lucru

Take 7 octombrie 2014 at 22:57

da.. stie el ceva… stie de frica. de macovei cel putin putem fi siguri ca stie destule mizerii despre Tariciean

Bogdan 8 octombrie 2014 at 1:14

Tariceanu e cel mai bun dintre candidati, iar tie Take nu pot decat sa-ti spun ca te inseli amarnic, pentru ca Tariceanu nu a facut ilegalitati ca sa aiba Macovei informatii despre el. Daca ar fi avut, atunci pana acum le-ar fi dat presei, pentru ca a fost de mult intrecuta in sondaje de el.

S 8 octombrie 2014 at 11:26

Bogdane , Tariceanu a facut magariile pe fata, a ridicat „Datoria externa a Romaniei, de la 28 miliarde cat era in dec.2004, cand a ajuns Priministru, la 96 miliarde in dec 2008, cand a „luat piciorul in fund”, ca a imprumutat bani in gen. in 2007-2008, de la oricine si oricum, „intr-o veselie”, pentru un consum desantat si irational! A concesionat rezervele de petrol din Marea Neagra(inaite de a castiga procesul de la Haga, cu Ucraina, in valoare de 600 miliarde $, unui SRL, cu 100$ capital social, de, elegant acest Tariceanu, dar foarte putin patriot!
Cred ca Ponta il sustine, numai ca sa scada presiune Media la persoana sa, cu magariile facute! Destept acest „mic Titulescu(plagiator), se ascunde in spatele unui mare bou(Tariceanu)!

apolitic 8 octombrie 2014 at 13:42

cred ca Tariceanu este un om capabil nu pot sa contest asta..dar ..dar..e de doua ori mai mult imoral ..este fara coloana vertebrala..este un mizerabil..care a facut orice numai sa capete functii..nu..e un politician care vrea binele tarii ..cred ca asa ceva nu se gaseste in romania….este un parvenit..afaceri facute cu statul….si bineinteles grandoman..etc..nu cred ca va avea multi votanti…nu il pun l;a socoteala pentru turul doi

Mihai 9 octombrie 2014 at 15:10

Tariceanu are experienta necesara pentru a fi presedintele Romaniei. Comentariile de pe aici se repeta si sunt fara acoperire. Dezinformare clasica.

Comentariile sunt oprite