Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Călin Andreș, primarul orașului Cîmpeni, crede în repornirea mineritului la Roșia Montană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, liberalul Călin Andreș, primarul orașului Câmpeni, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor cu privire la situația incertă a proiectului minier de la Roșia Montană.

Edilul și-a exprimat convingerea că Legea Minelor, care a eșuat recent în Senat și Camera deputaților, va fi totuși adoptată în scurt timp de Parlamentul României, considerând că investiția de la Roșia Montană este fundamentală pentru dezvoltarea economică a zonei Munților Apuseni și a întregului județ Alba.

Călin Andreș, primar oraș Cîmpeni: Pentru dezvoltarea zonei Munților Apuseni, cred că Legea Minelor va fi reintrodusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și va fi adoptată de parlamentari. Mă întreb ce se va întâmpla dacă această lege va pica din nou?  Câte familii din Apuseni vor rămâne fără pâine pe masă?

Am susținut întodeuna un minerit responsabil la Roșia Montană și crearea de locuri de muncă în zonă. Am spus întodeauna că trebuie să se ia odată o decizie în acest sens. Ori îi dăm drumul la investiție, ori îngropăm definitiv mineritul în Apuseni.

Sunt întradevăr și oameni, localnici, care consideră că mineritul nu este ceva viabil pentru Apuseni. dar sunt și oameni aduși din alte părți (n.a. la proteste), care cred că sunt manipulați de cei care își “protejează” afacerile din zona Munților Apuseni.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea