Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CALENDAR Evaluare Națională 2020: Cum se va desfășura examenul de final pentru elevii clasei a VIII-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Calendarul Evaluării Naționale 2020: Cum se va desfășura examenul de final pentru elevii clasei a VIII-a

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, cunoscută simplu și ca Evaluarea Națională, reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Datorită situației epidemiologice actuale, examenul final pentru elevii clasei a VIII-a, va fi susținut în condiții mai deosebită, față de anii precedenți.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: TOATE modelele de SUBIECTE (TESTE de antrenament) și BAREMELE pentru elevii de clasa a VIII-a

Ministrul Educației a anunțat cu privire la data de începere a Evaluării Naționale din acest an, că examenul se va susține începând cu data de 15 iunie.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, organizate la începutul săptămânii, și vine după declarația făcută de președintele Klaus Iohannis, care a menționat că grădinițele, școlile și universitățile rămân închise până în septembrie, dar că examenul de Evaluare Națională se susține conform calendarului inițial.

Programele pentru Evaluarea Națională au fost publicate în Monitorul Oficial, însă ministerul Educației a eliminat conținutul pentru semestrul al II-lea, din fiecare materie pentru examen.

Calendarul desfășurării Evaluării Naţionale în 2020:

2 – 5 iunie 2020 Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Națională 2020

15 iunie 2020 Limba şi literatura română – examen scris

17 iunie 2020 Matematică – examen scris

18 iunie 2020 Limba şi literatura maternă – examen scris

Cel mai probabil afișarea rezultatelor finale se va desfășura în data de 27 iunie

Cum se va desfăşura examenul de final pentru elevii clasei a VIII-a:

Evaluarea Națională se va organiza așa cum a fost planificat din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare.

În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, care vor purta obligatoriu mască și mănuși, respectând toate măsurile de distanțare socială.

Aceștia vor intra pe un coridor și vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală.

De asemenea, părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor.

La Evaluarea Națională din anul curent se pot înscrie absolvenții clasei a VIII-a din seria curentă, dar și absolvenții din seriile anterioare care nu au participat la Evaluarea Națională din anul respectiv. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea