”Calculatorul Medicului” – aplicația prin care doctorii își pot calcula venitul obținut din gărzi după 1 octombrie 2016

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Miniștrii Sănătății și Muncii au lansat, joi,  „Calculatorul Medicului”, o aplicație care oferă doctorilor posibilitatea de a calcula venitul net din gărzi în prezent și cât vor primi după 1 octombrie 2016.

Aplicatia poate fi găsită la adresa www.respectpentrumedici.ro.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În funcţie de tipul unităţii sanitare, funcţie, vechime, sporul de gardă în timpul săptămânii, medicii pot calcula, prin intermediul aplicaţiei lansate joi, venitul net pentru o gardă în timpul săptămânii, între 1 august 2016 şi 1 octombrie 2016, şi apoi cât va creşte acesta după 1 octombrie 2016.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

De asemenea, medicii pot vedea care este sporul de gardă din weekend şi sărbători legale, în perioada 1 august 2016 – 1 octombrie 2016 şi creşterea venitului obţinut din astfel de gărzi după 1 octombrie.

Citiți și Salarii mai mari în sănătate de la 1 octombrie. Ministrul Muncii: ”Vom avea un sistem medical plătit adecvat”

Guvernul României consideră respectul pentru personalul medical şi grija pentru pacienţi o prioritate a mandatului său. 2016 este anul adoptării mai multor măsuri în beneficiul medicilor, printre care şi deciziile de creştere a salariilor din sectorul sanitar şi de creştere a plăţii gărzilor efectuate de medici. Astfel, veniturile medicilor vor fi mai aproape de principiile acestei profesii, iar orice măsură în favoarea medicilor reprezintă un beneficiu direct şi pentru pacienţi. Pentru a demonstra că acest Executiv are fapte dincolo de vorbe, ne-am decis să arătăm cu cifre obiective amploarea acestei reforme”, este mesajul trasmis medicilor de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii şi Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, pe pagina respectpentrumedici.ro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419