Câinii vagabonzi „exportaţi” în Cugir devin tot mai agresivi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Dacă până în urmă cu un an câinii comunitari ai Cugirului îşi făceau simţită prezenţa prin disconfortul creat localnicilor, generat de lătrături şi urlete lugubre care le tulburau nopţile, mai nou necuvântătoarele au început să devină tot mai agresive. După ce cu puţin timp în urmă în cartierul Cindeni un copil a fost muşcat de un câine la jumătatea săptămânii trecute, o haită de câini vagabonzi l-a atacat violent pe S.S., de 62 de ani, care se deplasa la o grădină situată în apropierea stadionului „Parc”. Omul a scăpat cu greu din colţii patrupedului fiind muşcat grav de una dintre mâini, provocându-i răni ce au necesitat îngrijiri medicale şi administrarea de tratament antirabic la Spitalul Judeţean.
Animale flămânde şi înfrigurate, multe dintre ele bolnave, câinii fără adăpost bat tot timpul străzile Cugirului căutând resturi de mâncare prin containerele de gunoi sau pentru ceva de-ale gurii aruncate de copiii localnicilor. Nu este un caz izolat pentru urbea de sub Drăgana în ce priveşte  câinii vagabonzi, dar situaţia actuală pare fără precedent privind numărul enorm de mare de animale fără stăpân. Din informaţiile pe care le deţinem se pare că aceste nevinovate vieţuitoare sunt exportate la Cugir din judeţele limitrofe Hunedoara şi Sibiu. Descărcaţi din maşini special amenajate la intrarea în oraş (pe timp de noapte) câinii împânzesc de la o zi la alta oraşul fără a se găsi o soluţie de a pune capăt acestui exod.
Să creadă oare vecinii noştri că la Cugir curg râuri de lapte şi miere încât este îndestulare şi pentru hrana bietelor animale? Astfel nu se explică aceste numeroase cadouri primite cu atâta bunăvoinţă de edilii locali. (C.P.)

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419