Câinii și caii de la Jandarmerie vor primi PENSIE – Proiect în Parlament

Animalele de serviciu ale Jandarmeriei, mai precis caii și câinii, o să primească pensie, după ieșirea din activitate, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament de senatorul PNL, Florin Cîțu. Pensia va fi în valoarea de 300 de lei și va fi încasată de persoana care îi va adopta. 

Conform legislației în vigoare, perioada de serviciu a acestor animale este de 8 – 10 ani, iar la momentul pensionării sunt eutanasiate sau ajung la adăposturi publice dacă nu sunt adoptate, informează Europa FM.

INFORMARE COVID-19

”Ținând cont de activitatea extenuantă pe care o desfășoară animalele de serviciu aflate în slujba statului român, este în primul rând o datorie civică de a le asigura dreptul la viață și condițiile necesare de adăpost și hrană după împlinirea vârstei de pensionare”, explică Florin Cîțu.

Potrivit proiectului, fiecare animal ieșit din activitate beneficiază de 300 de lei pe lună pentru îngrijire medicală. Suma poate fi decontată de către persoanele care au adoptat respectivele animale direct de la instituțiile unde acestea au activat.

Senatorul liberal a calculat că anual ies din activitate aproximativ o sută de câini și cai, iar suma necesară pentru îngrijirea lor ar fi sub 80 de mii de euro pe an.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Schneider 23 martie 2018 at 14:01

Ăstia merită pensiile, față de marea parte a nesimțiților de parlamentari care dorm pe ei!!!!!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...