Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cadastrarea gratuită pentru înregristrarea imobilelor: Programul național de cadastru și carte funciară continuă și în 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cadastrarea gratuită pentru înregristrarea imobilelor: Programul național de cadastru și carte funciară continuă și în 2024

Motiv de bucurie pentru zeci de mii de români, anul se încheie cu vești pozitive în privința gratuitățti la cadastru, care va continua și în 2024.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), responsabil cu înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, va continua și în anul următor, conform anunțului făcut de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Prima etapă a proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” a fost finalizată de ANCPI. Acest proiect, codificat SMIS 120063, este parte a Axei prioritare 11 – „Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru și cartea funciară” și a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Obiectivul proiectului vizează cadastrarea completă a 660 de unități administrativ-teritoriale (UAT) rurale din 40 de județe, iar acest demers va continua și în anul 2024.

Până în prezent, ANCPI a finalizat procesul de înregistrare gratuită în evidențele de cadastru și carte funciară pentru proprietățile din 98 de comune. În alte 459 de UAT-uri se desfășoară în prezent lucrări de înregistrare sistematică, în timp ce 92 sunt în etapa de licitație.

Proiectul extins, intitulat „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România,” completează obiectivele Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) prin implementarea procesului de înregistrare sistematică a imobilelor din cele 660 de comune, având o suprafață totală de 5.758.314 hectare.

Citește și: Laurențiu Blaga revine la conducerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară: „Am în vedere noi planuri care să crească nivelul serviciilor”

Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 312.891.115 euro, dintre care 265.957.448 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile din partea Uniunii Europene, iar diferența este asigurată ca cofinanțare din veniturile proprii ale ANCPI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea