Rămâi conectat

Actualitate

Bulgaria reintroduce restricții: Se închid barurile și discotecile, iar capacitatea teraselor este redusă la jumătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autoritățile bulgare au decis să reintroducă măsuri de restricție, după creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus. Stadionele vor fi din nou fără spectatori, barurile de noapte și discotecile se vor închide, iar restaurantele în aer liber vor folosi doar 50% din capacitatea lor. Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății, Kiril Ananiev.

„Analiza pe care am făcut-o în ultimele 10 zile arată că numărul de purtători ai coronavirusului este în creștere și a trecut punctul critic de 200 de persoane. După cum am promis, dacă vom atinge acest nivel de infecție, va trebui să restabilim unele dintre măsurile folosite până acum. Această analiză a arătat că în zilele următoare nu ne așteptăm la o scădere a numărului de noi purtători de coronavirus, poate exista chiar o tendință de creștere nouă”, a avertizat Ananiev.

Cluburile de noapte, barurile și restaurante vor fi închise. Dacă restaurantul este în aer liber, poate folosi 50% din capacitatea sa cu respectarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri. Noile măsuri interzic, de asemenea, sărbătorile de grup, cum ar fi nunțile sau petrecerile cu peste 30 de persoane, indiferent dacă sunt în aer liber sau în interior.

Premierul Borisov a declarat însă că dorește să înceapă astăzi o dezbatere cu experții despre activitatea în baruri și în cluburile de noapte, la care se va reconsidera decizia de închidere. Declarația premierului vine ca urmare a protestelor care au avut loc în Bulgaria, alimentate de președintele Radaev, după descinderea procurorilor chiar la sediul președinției.

La proteste nu au fost respectate măsuri de protecție și nici de distanțare fizică.

Vizibil nervos, premierul Boiko Borisov a comentat problema.

„Care a fost sensul înăspririi măsurilor după ce mii de oameni au protestat aseară fără măști și fără distanță. Ieri am oprit discotecile, barurile și cluburile de noapte. Care este diferența dintre o discotecă și evenimentele de masă de aseară ale președintelui Radev, complet provocate de el? Vom deschide baruri și cluburi de noapte! De ce să distrug industria, președintele în calitate de cel mai înalt organism face asta?”, a declarat premierul Borisov, citat de duma.bg.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea