Bugetul Cugirului în dezbatere publică

Săptămâna trecută, la Cugir a avut loc o reuniune destinată dezbaterii publice a  bugetului  oraşului Cugir pentru anul 2012, la care au fost chemaţi să ia parte cetăţenii urbei dar şi aleşi locali sau funcţionari ai primăriei, urmând ca aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs să aibă loc într-o şedinţă de consiliu local săptămâna viitoare.
Aşa cum arată într-o recentă declaraţie pentru cotidianul nostru, primarul Adrian Teban, veniturile localităţii pentru 2012  sunt aproximativ la nivelul anului trecut.
Dacă facem o analiză a Raportului de specialitate întocmit de Direcţia economică a primăriei privind adoptarea bugetului oraşului Cugir pe 2012 constatăm că totalul veniturilor proprii cuprinse în bugetul local este de 14.930 mii lei, o sumă mică raportată la necesităţile de  rezolvare a multiplelor  probleme  cu care se confruntă comunitatea locală.
Astfel, totalul cheltuielilor pentru Servicii publice care înseamnă  locuinţe, alimentare cu apă, iluminat public se ridică la 1.031  mii lei –  Serviciul Public de Asistenţă Socială – 1358 mii lei, Spitalul orăşenesc – 1500 mii lei. Pentru învăţământ s-a alocat după cum rezultă din raport suma de 8.211 mii lei, din care 6.371 mii lei (salarii) sunt alocaţi din bugetul de stat, 180 mii lei  de laConsiliul Judeţean şi 1660 mii lei din veniturile proprii ale bugetului local al oraşului Cugir.
O sumă apreciabilă a fost repartizată la capitolul străzi – 6.231 mii lei, alocare ce presupune lucrări de deszăpezire, siguranţa circulaţiei şi reparaţii străzi, amenajare parcări, modernizare trotuare precum şi alte operaţiuni financiare reprezentând rate de capital aferent împrumuturilor.
Pentru  Protecţia Mediului  care se referă la salubritate şi canalizare, totalul cheltuielilor se ridică la 635 mii lei, iar la transport, capitol cu referire la drumuri şi poduri, suma  prevăzută este de 4914 mii lei.
Ordinea publică se va alege cu 901 mii lei, bani repartizaţi pentru Poliţia locală şi Protecţia Civilă  iar Cultura va avea cheltuieli de 1804 mii lei.  În rigorile bugetului de austeritate se mai  înscriu  Autoritatea  executivă  cu cheltuieli în suma de 1615 mii lei, Serviciul public comunitar de evidenţa persoanelor cu 86 mii lei şi Transportul în comun cu 60 mii lei.

Constantin PREDESCU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Milut 6 februarie 2012 at 9:41

Pune-ti ba sigiliul pe primarie ca oricum lucrurile merg din inertie fara voi, inca voi faceti consum cu sutele de angajati,utilitati si zecile de masini unele de lux iar in campanie veniti cu TRABANTU si DACIA 1100 !

alex 6 februarie 2012 at 18:32

Las ca o sa vina PDL la primaria Cugir si ei se plimba toti cu transportul in comun, saracutzii n-au bani de masini…doar cele 2 BMW-uri si E-Klasse ale domnului Rosianu nu-s masini…is nimicuri. Daca o luam pe logica asta nu ajungem nicaieri. Important e ca in Cugir lucrurile sa se miste, si cel mai important sa primim pe langa banii de la bugetul local, si bani de la CJ Alba sau sa ne fie aprobate si noua proiectele depuse la Min.Dezvoltarii. Daca am fi avut acele proiecte aprobate, Cugirul ar fi aratat si mai bine, si cel mai important am fi avut strazi reparate. Ca o paranteza, pentru cei care acuza Primaria, daca proiectele depuse la dna Elena Udrea la minister ar fi avut chiar cele mai mici probleme ar fi fost depistate si implicit respinse dosarele, lucru care nu s-a intamplat.

pt alex 6 februarie 2012 at 21:33

care ii al 2 lea bmw retard?

pt alex 7 februarie 2012 at 1:09

si ai vazut vreodata x5-u? pote ar si ferari

CUGIR C 7 februarie 2012 at 8:26

POATE CA ANUL ACESTA SA MEARGA MAI BINE DAR NU CRED.
PINA CIND BANII NOSTRII LUATI LA ,BUCURESTI” VIN PE CRITERII POLITICE SLABE SPERANTE.
D-LE PRIMAR VOPSITIVA ,,PORTOCALIU ” VREO 3 LUNI
PINA LUATI BANII CA VORBA AIA (TE FACI FRATE SI CU
DRACU PINA TRECI PUNTEA) EU VA UREZ SUCCES………
.

Codrut 7 februarie 2012 at 8:52

Ia sa nu mai dea in PD, liberalii, ca jumatate din pedisti au fost penelisti pana de ceva vreme! Au uitat liberalii cand il sustineau pe Basescu sa ajunga presedinte in alianta DA?! Stolojan,Fluture,Stoica,Predoiu,Udrea,Turcan,Ungureanu(actualul premier),etc.

Comentariile sunt oprite