Rămâi conectat

Actualitate

Bugetul Cugirului în dezbatere publică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna trecută, la Cugir a avut loc o reuniune destinată dezbaterii publice a  bugetului  oraşului Cugir pentru anul 2012, la care au fost chemaţi să ia parte cetăţenii urbei dar şi aleşi locali sau funcţionari ai primăriei, urmând ca aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs să aibă loc într-o şedinţă de consiliu local săptămâna viitoare.
Aşa cum arată într-o recentă declaraţie pentru cotidianul nostru, primarul Adrian Teban, veniturile localităţii pentru 2012  sunt aproximativ la nivelul anului trecut.
Dacă facem o analiză a Raportului de specialitate întocmit de Direcţia economică a primăriei privind adoptarea bugetului oraşului Cugir pe 2012 constatăm că totalul veniturilor proprii cuprinse în bugetul local este de 14.930 mii lei, o sumă mică raportată la necesităţile de  rezolvare a multiplelor  probleme  cu care se confruntă comunitatea locală.
Astfel, totalul cheltuielilor pentru Servicii publice care înseamnă  locuinţe, alimentare cu apă, iluminat public se ridică la 1.031  mii lei –  Serviciul Public de Asistenţă Socială – 1358 mii lei, Spitalul orăşenesc – 1500 mii lei. Pentru învăţământ s-a alocat după cum rezultă din raport suma de 8.211 mii lei, din care 6.371 mii lei (salarii) sunt alocaţi din bugetul de stat, 180 mii lei  de laConsiliul Judeţean şi 1660 mii lei din veniturile proprii ale bugetului local al oraşului Cugir.
O sumă apreciabilă a fost repartizată la capitolul străzi – 6.231 mii lei, alocare ce presupune lucrări de deszăpezire, siguranţa circulaţiei şi reparaţii străzi, amenajare parcări, modernizare trotuare precum şi alte operaţiuni financiare reprezentând rate de capital aferent împrumuturilor.
Pentru  Protecţia Mediului  care se referă la salubritate şi canalizare, totalul cheltuielilor se ridică la 635 mii lei, iar la transport, capitol cu referire la drumuri şi poduri, suma  prevăzută este de 4914 mii lei.
Ordinea publică se va alege cu 901 mii lei, bani repartizaţi pentru Poliţia locală şi Protecţia Civilă  iar Cultura va avea cheltuieli de 1804 mii lei.  În rigorile bugetului de austeritate se mai  înscriu  Autoritatea  executivă  cu cheltuieli în suma de 1615 mii lei, Serviciul public comunitar de evidenţa persoanelor cu 86 mii lei şi Transportul în comun cu 60 mii lei.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea