Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bugetul Consiliului Județean Alba rectificat cu aproape 10.000.000 de lei în minus

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni vor vota în cadrul ședinței de miercuri, 27 martie, un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al judeţului Alba, bugetului propriu al judeţului Alba, si a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2013.

Documentul prevede ca bugetul Consiliului Județean Alba să fie rectificat cu aproape 10.000.000 de lei în minus, dar în ceea ce privește bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2013, se rectifica în sensul majorării atât la partea de venituri cât şi la cheltuieli cu suma de 20.000 de Iei, bani proveniți din donații și sponsorizări.

Potrivit raportului de specialitate al Consiliului Județean Alba, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a comunicat sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2013 ce se repartizează de către Consiliul Judeţean Alba pe unităţi administrativ teritoriale. In acest sens se vor diminua sumele din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, concomitent cu diminuarea prevederilor bugetare la partea de cheltuieli, in cuantum de 9.702,00 mii lei.

Bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2013, se rectifica în sensul majorării atât la partea de venituri cât şi la cheltuieli cu suma de 20,50 mii Iei, urmare a cuprinderii donaţiilor încasate in conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare: „donaţiile şi sponsorizările se cuprind prin rectificare bugetară, în bugetul de venituri şi cheltuieli după încasarea lor’’.

Proiect de HOTARARE:

„Art.l – Bugetul generai al judeţului Alba, pe anul 2013, se stabileşte în sumă de 285.662,56 mii de lei”.

 (1) Se aprobă bugetul propriu al judeţului Alba, pe anul 2013, în sumă de 188.418,68 mii de lei.

(2) Bugetul propriu al judeţului Alba – secţiunea de funcţionare pe anul 2013 se stabileşte în sumă de 157.670,62 mii lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea