Rămâi conectat

Sport

Buget redus la CSU Alba Iulia! *Doar 10.000 euro lunar pentru salariile jucătoarelor, adio vise de trofee

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - ICIM Arad Finala CEWL64CSU Alba Iulia va coborî ştacheta performanţei în ediţia 2014-2015 în baschetul feminin autohton, întrucât bugetul formaţiei din Cetatea Marii Uniri s-a redus substanţial, aproape înjumătăţindu-se comparativ cu campionatul precedent.

*10.000 de euro lunar, fără chirii!

După trei ani în care CSU Alba Iulia a beneficiat de bugete apreciabile ce i-au permis să se ia la trântă cu granzii campionatului, a venit recesiunea: de la 1.000.000 de lei în 2013-2014 se va ajunge la 600.000 de lei în campionatul 2014-2015. Implicit a scăzut substanţial şi bugetul de salarii lunar, antrenorii Miroslav Popov şi George Lăncrănjan trebuie să găsească jucătoare ieftine „Toate planurile au fost date peste cap şi trebuie să regândim strategia. Nu-ţi mai poţi permite să te gândeşti la trofee câta vreme bugetul s-a redus aproape la jumătate„, a spus preşedintele Bogdan Duma.

*Obiectiv: calificare în play-off!

Dintre sponsorii privaţi, alături de gruparea studenţească au mai rămas Transavia şi Livio Dario, iar jucătoarele nou-venite nu vor mai beneficia de chirii, urmând să fie cazate în hotelul universităţii. Sezonul precedent CSU Alba Iulia a avut obiectiv cupa şi campionatul, dar a terminat pe locul al treilea şi a cucerit trofeul în CEWL. „Nu mai poţi să intri în lupta pentru medalii, să lupţi cu Arad, Târgovişte şi Sepsi. Poate la iarnă să reuşim altceva. O soluţie ar fi ca Miroslav Popov să insiste pentru jucătoare din naţionala de tineret a Serbiei„, a mai spus Duma.

*După trei ani în elită…

Alba Iulia s-a aflat mai mereu în vârful baschetului autohton în ultimele sezoane, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” desfăşurându-se doi ani „All Star Game”, Final Four-ul Cupei României în 2013 şi turneul final al Ligii Europei Centrale în acest an.  CSU Alba Iulia a crescut încet, încet, în 2012 – locul 5, în 2013 – locul 4 şi finala Cupei României, iar în acest sezon – medalie de bronz şi trofeul european. „Trebuie să ne reconsiderăm poziţia şi să ne încadrăm în acest buget stabilit. Implicit nivelul valoric al jucătoarelor aduse o să fie mai redus, dar o să avem şi straniere. Totul depinde de cum se vor încadra antrenorii în acest plafon salarial. O să mergem în CEWL să ne apărăm trofeul„, a conchis Bogdan Duma.

CSU Alba Iulia a fost la un moment dat „pata de culoare” de pe harta baschetului feminin, un mini-„El Dorado”, formaţia capabilă să încurce planurile forţelor tradiţionale, dar acum iese practic din lupta la vârf. Reunirea lotului este fixată în 1 septembrie, incertă fiind acum şi soarta preconizatei formaţii Under 20, în condiţiile unui buget minimal. Campionatul va începe în 27 septembrie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea