Rămâi conectat

Actualitate

Brazii din curtea Spitalului Orăşenesc Cugir, puşi la pământ pentru protejarea clădirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

  În cursul dimineţii de miercuri, lucrători ai serviciului de administrare a domeniului public al oraşului Cugir, înarmaţi cu uneltele necesare au tăiat 4 brazi situaţi în faţa şi spatele clădirii în care funcţionează secţiile chirurgie-interne ale spitalului orăşenesc.

Acţiunea a avut la bază o solicitare a conducerii instituţiei locale de sănătate, încă din luna februarie, când, în urma unei analize s-a constatat că falnicii arbori de peste 15 metri înălţime şi o vechime de cca 50 de ani afectează structura imobilului dar şi liniile electrice aeriene care traversează zona.

După cum susţine managerul interimar al spitalului, economistul Silviu Samoilescu, tăierea acestor brazi a fost necesară având în vedere că luna viitoare, clădirea intră într-un amplu proces de reabilitare, iar rădăcinile arborilor au afectat serios  fundaţia clădirii existând pericolul ca efectele să se manifeste şi la restul construcţiei. În acelaşi timp, existenta brazilor prea aproape de pereţii clădirii pot crea greutăţi în ceea ce priveşte izolarea prin anvelopare a părţii exteriore a blocului.

De menţionat că spitalul a primit o finanţare de cca 500.000 de euro, sumă menită să contribuie la reabilitarea şi modernizarea acestei construcţii. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea