Rămâi conectat

Ştirea zilei

Brânzeturile produse în județul Alba au cucerit Europa. Cât costă un kilogram și ce sortimente preferă străinii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Brânzeturile produse în județul Alba au cucerit Europa. Cât costă un kilogram și ce sortimente preferă străinii

Brânzeturile fabricate în România au ajuns în toată lumea. Străinii sunt încântaţi de cele cu trufe şi ierburi aromate sau ţinute la maturat.

Vânzările de brânzeturi fine au crescut cu 15%, în ultima perioadă, iar micile fabrici din Ardeal au cucerit Europa. Ca să se menţină pe această piaţă, producătorii vin mereu cu sortimente noi, irezistibile.

La poalele munţilor Trăscău, în judeţul Alba, o afacere de familie începută acum 24 de ani a ajuns astăzi să trimită marfa în Europa. Brânzeturile maturate au nevoie şi de 2 ani ca să prindă un gust desăvârşit.

Brânzeturi măturate cu condimente sunt foarte apreciate. Busuiocul, cimbrişorul sau piperul au nevoie şi de 6 luni pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Laptele este colectat de la fermele din apropiere şi în fiecare zi sunt procesaţi peste 17 mii de litri.

Marius Chiorean, proprietarul fabricii: ”În ultimii ani se observă o creştere la brânzeturile măturate în special în oraşele mari. Vânzările au crescut în ultimii între 10 -15%, brânzeturile cu condiment au o mai mare aprecierea pe piaţa de larg consum. Facem vreo 8 sortimente cu diverse condimente.”

Un kilogram de brânză fină ajunge şi la 50 de lei.

Un tânăr IT-ist din locatalitatea Unirea, judeţul Alba, a preluat afacerea cu brânzeturi a părinţilor. În câţiva ani, brânza pe care o face a ajuns să fie foarte apreciată de străini.

Marius Bicu, proprietarul fabricii: “Am măturat brânză de burduf în cantităţi mari. O păstrăm în jur de 10 grade şi întotdeauna aşteptăm mai mult de o lună. Am dublat vânzările faţă de 2017.”

20 de tone brânză, care reprezintă 60% din toată cantitatea obţinută, sunt vândute exclusiv în Europa.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea