Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Botez 2023: Cât costă taxa la biserică pentru creștinarea unui copil

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Botez 2023: Cât costă taxa la biserică pentru creștinarea unui copil

Dacă în trecut, botezul însemna o mică petrecere, o cumetrie, așa cum spuneau românii, în prezent creștinarea unui copil aduce după sine o adevărată petrecere, cu sute de invitați.

Ba mai mult decât atât, „darul” pentru un astfel de eveniment diferă în funcție de oraș, locație, relația cu organizatorii, venitul personal și ziua când are loc petrecerea. De asemenea, trebuie luat în considerare și venitul lunar al persoanei care primește o astfel de invitație.

Așadar, pentru un botez la care ești invitat în calitate de prieten, trebuie să ții cont că darul se încadrează în intervalul de 900 – 1.000 de lei. De asemenea, nașii bebelușului oferă între 1.600 – 1.800 de lei, iar colegii de serviciu între 650 și 800 de lei.

Însă, dincolo de aceste sume, nu trebuie neglijată taxa de la biserică pe care o achită de obicei nașul.

Cât costă un botez la biserică în 2023
Tarifele nu sunt standard, ci diferă de la o biserică la alta, în funcție de amplasare sau de cât de căutată este. De asemenea, taxele variază de la o parohie la alta.

Prețurile pentru o nuntă sau un botez la biserică încep de la 200 de lei și pot să ajungă până la 1.500 de lei. Nu veți primi întotdeauna chitanță sau nu pentru întreaga sumă.

Ce este botezul
Botezul este un ritual din perioada Noului Testament întâlnit în aproape toate confesiunile creștine și reprezintă modalitatea de intrare vizibilă în comunitatea creștină. În Biserica Catolică, în Biserica Ortodoxă și în Bisericile Vechi Orientale, botezul reprezintă una din cele șapte taine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea