Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Bosch va inaugura în 8 iunie a treia unitate de producţie de la Blaj. Peste 300 locuri de muncă vor fi create

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

boschUn eveniment economic important pentru judeţul Alba şi municipiul Blaj va avea loc sâmbătă, 8 iunie când se va inaugura cea de-a treia fabrică a concernul german Bosch. Lucrările la noua fabrică se află la stadiul de finisaje interioare şi exterioare şi dotare cu echipamente pentru producerea de senzori auto pentru sistemul de frânare şi motor.

Investiţia totală se ridică la aproximativ 45 de milioane de euro, din care 15 milioane de euro reprezintă fonduri din schema de ajutor guvernamental de care beneficiază investitorii străini. Aici vor fi create, într-o primă etapă, 320 de noi locuri de muncă, majoritatea pentru personal cu înaltă calificare, urmând ca până în anul 2016 numărul angajaţilor să crească treptat la 1.000 de salariaţi.
De altfel, deja au fost selectaţi 200 de ingineri. Noua fabrică va fi inaugurată oficial pe data de 8 iunie 2013, în cadrul unei ceremonii la care vor fi invitate să participe conducerea board-ului Bosch din Germania şi înalte oficialităţi de stat din România. Odată cu deschiderea celei de-a treia fabrici, investiţiile Bosch la Blaj vor depăşi 100 de milioane de euro, iar în acest an numărul total al angajaţilor la cele 3 unităţi de producţie va fi de circa 1.070 de salariaţi, în ciuda crizei economice mondiale compania germană nefăcând până acum disponibilizări de personal. Primarul Gheorghe Rotar a subliniat încă o dată relaţiile excelente cu compania germană şi a menţionat că firma Bosch contribuie anual la bugetul local al oraşului cu circa 1,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă cam 35% din buget, al cărui cuantum, în euro, s-a triplat în ultimii 7 ani. Potrivit planului iniţial, pe cele 30 de hectare de teren de la Blaj, Bosch ar mai avea spaţiu pentru construirea altor 4 fabrici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea