Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Blocaj total pe A1 Orăștie – Sibiu, la 2 luni de la închidere. Șantierul porțiunii demolate, părăsit. CNADNR face plângeri penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La mai bine de două luni de la închiderea lotului problemă al autostrăzii Orăștie – Sibiu și demolarea unei porțiuni de aproximativ 250 de metri lungime, perspectiva redeschiderii circulației pe lotul III devine tot mai îndepărtată.

autostrada-lot 3Sub pretextul proiectării unei soluții tehnice, care a expirat deja de două săptămâni, constructorul Impregilo SpA nici măcar nu se mai face că lucrează, șantierul tronsonului demolat fiind abandonat. Respectiva soluție trebuia prezentată CNADNR de acum două săptămâni, fapt ce nu s-a mai petrecut., iar CNADNR, care promitea că în 45 de zile traficul va reluat pe acest tronson, a făcut plângere penală împotriva Salini Impregilo pentru infracțiuni legate de încalcarea legislației privind calitatea în construcții, de înșelăciune și de efectuare a unor lucrări neautorizate.

CITEȘTE ȘI: Directorul CNADNR: Ce se întâmplă la Orăştie-Sibiu va fi reparat în totalitate pe costurile constructorului. Statul nu va da niciun ban

Având în vedere faptul că potrivit dispoziţiilor legale şi contractuale, Antreprenorul Salini – Impregilo SpA, este singura entitate responabilă cu proiectarea şi executarea lucrărilor aferente construcţiei autostrăzii Oraştie – Sibiu, lot 3, conform cerinţelor stabilite prin contractul de lucrări şi legislaţia în vigoare, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a formulat plângere penală la parchetul de pe lângă tribunalul Sibiu.(…) În temeiul articolului 20 din Codul de procedură penală, CNADNR SA se constituie şi parte civilă cu prejudiciul ce urmează a fi stabilit, având în vedere că valoarea contractului a fost de 604.791.600,00 lei fără TVA, din care 85% Fonduri de Coeziune de la U.E şi 15% fonduri de la Bugetul de Stat.”, au anunțat luni, 9 noiembrie, reprezentanții CNADNR.

CITEȘTE ȘI: Autostrada Sibiu-Orăștie: Potrivit constructorului italian ”CNADNR a forţat deschiderea în 15 noiembrie 2014”

Între timp, numărul victimelor crește

Dincolo de disconfortul zilnic șoferilor care sunt nevoiți să iasă la Cunța de pe A1 și să-și continue drumul circa 20 de kilometri pe DN 1 în condiții de trafic aglomerat, mai sunt și accidentele cu victime. De la închiderea lotului 3, un accident mortal și alte câteva grave s-au petrecut pe DN1, pe porțiunea în care este deviat traficul rutier de pe autostradă.

Circulația pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, cuprins între Cunța (județul Alba) și Săliște, a fost oprită din 7 septembrie, pentru refacerea unei porțiuni de aproximativ 250 de metri lungime pe care au apărut fisuri imediat după deschiderea circulației (15 noiembrie 2014).

CITEȘTE ȘI: Autostrada Sibiu – Orăștie: Precizări de la CNADNR privind necesitatea demolării unui tronson de pe Lotul 3 Cunța – Săliște

CNADNR dă vina pe antreprenorul Salini Impregilo, susținând că italienii vor efectua reparațiile pe banii lor, iar constructorul dă vina pe reprezentanții statului, susținând că CNADNR a forțat termenul de deschidere a circulației pe lotul 3 și că specialiștii săi din cadrul Direcției Regionale Brașov au supervizat și confirmat lucrările executate de antreprenor.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea