Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Blajul salută Marea Unire”: Actorul Marius Bodochi şi soprana Daniela Vlădescu, duminică, la Catedrala Mitropolitană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Actorul Marius Bodochi şi soprana Daniela Vlădescu sunt capetele de afiş ale manifestării „Blajul salută Marea Unire”, ce va avea loc duminică, la Catedrala Mitropolitană.

blaj-saluta-marea-unire01Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Local Blaj organizează duminică, 27 noiembrie 2016, cu începere de la ora 18.30, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” Blaj, tradiţionalul spectacol, dedicat Zilei Naţionale a României, „Blajul salută Marea Unire”.

În cadrul spectacolului de duminică, cunoscutul actor Marius Bodochi (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti) va recita pagini antologice din poezia românească, iar soprana Daniela Vlădescu şi baritonul Ştefan Popov (Teatrul Naţional de Operetă „Ioan Dacian” Bucureşti) vor interpreta capodopere din muzica lirică românească. Va acompania Gőnul Aptula (pian). De asemenea, tenorul Ioan Chiciudean şi interpreţii de muzică populară Adrian Ţiboc şi Maria Dan Păucean vor interpreta vechi cântece româneşti tradiţionale.

Organizatorii vor să rememoreze, prin intermediul artei, evenimentele istorice importante care au făcut legătura între Blaj, cu a sa Câmpie a Libertăţii, şi Alba Iulia anului 1918.

„Pentru noi este o manifestare de suflet, pe care o organizăm an de an şi în cadrul căreia ne reamintim de contribuţia Blajului la înfăptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia. Organizăm această manifestare şi cu gândul la apropiatele aniversări din istoria Blajului şi judeţului Alba: 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918 şi 170 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii din 3/15 mai 1848”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Manifestarea „Blajul salută Marea Unire” va începe cu un Te-Deum oficiat în memoria înfăptuitorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Intrarea este liberă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Primăria Alba Iulia poate încheia contractul pentru eficientizarea energetică a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” – Decizie definitivă la Curtea de Apel

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia poate încheia contractul pentru eficientizarea energetică a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” – Decizie definitivă la Curtea de Apel Primăria Alba Iulia poate încheia contractul de circa 20 de milioane de lei (5 milioane de lei), bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru execuția lucrărilor de creștere a eficienței energetice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea