Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Blajul – „Oraşul mierii”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De câţiva ani la Blaj se continuă o tradiţie lăudabilă, iniţiată de Consiliul şi Primăria municipiului, de sărbătoare a mierii. Acest produs fantastic creat de cele mai harnice lucrătoare din lume – „albinele”. Cred că nici cei mai optimişti organizatori nu-şi închipuiau la început că într-un termen relativ scurt, Blajul să ajungă să găzduiască „cel mai mare târg apicol din România”. Interesul pentru acest târg ce a întrecut toate aşteptările, participanţii fiind din toată ţara, de la Suceava – Iaşi – Timişoara până la Constanţa, Craiova, Târgu Jiu, Sibiu, Cluj, Baia Mare iar ceea ce e cel mai mult de apreciat este faptul că cei care şi-au expus produsul sunt toţi producători autentici (niciun samsar) capabili oricând să susţină discuţii pertinente despre acest produs miraculos, căruia omenirea îi datorează chiar existenţa ei.
În cotidianul „Unirea” a fost evidenţiată participarea producătorilor principali din ţară precum şi notabilităţile judeţene, prefect, preşedintele Consiliului Judeţean în frunte cu domnul Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii care s-au bucurat de o primire călduroasă din partea domnului primar al municipiului, Gheorghe Valentin Rotar. Nu o să scriu de întreaga paletă a manifestărilor care au mers la sufletul câtorva mii de oameni prezenţi la Blaj, mă opresc doar la întâlnirea şi discuţiile care s-au desfăşurat în sala Centrului Cultural „Iacob Mureşianu”. Dintre un număr mare de producători au fost prezenţi şi specialişti din străinătate (Germania) şi doamna ing. Alina Vanasi (Cluj Napoca) administrator practician apiterapie la SC Casabio Cluj Napoca. Sunt convins că puţină lume ştie că produsele stupului pe lângă rolul de bază (aliment) mai au un rol extraordinar ca aliment medicament, care după anumite reguli oferă celor aflaţi în suferinţă o terapie dulce cu rezultate fantastice.
Am reţinut rezultate rapide în unele boli în care medicina nu mai poate face nimic; se recomandă tuturor celor care suferă din cauza ficatului să consume polen crud şi pastură proaspătă; se recomandă în viroze şi ca imunostimulator la copilaşi, „apilarnil” şi „lăptişorul de matcă” măreşte potenţa la bărbaţi. Am dat doar câteva exemple din cele prezentate de doamna ing. Alina Vanasi, cei interesaţi putându-se adresa Centrului de Nutriţie Corectă – Apiterapie Cluj Napoca – SC Casabio. Iată că la Blaj pe lângă acest faimos târg al mierii, cetăţenii se pot întâlni cu specialiştii care au la bază studii intense privind acest miraculos produs care este folosit tot mai mult în terapia unor boli ce par incurabile.
Felicitări tuturor organizatorilor şi mulţumiri participanţilor care au onorat acest frumos eveniment.
Rică ROMAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea