Rămâi conectat

Actualitate

BLAJ: ”Păruială” în mijlocul drumului, sancționată de jandarmi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Un bărbat şi o femeie care se certau în mijlocul drumului au fost împiedicaţi de jandarmi să-şi facă rău reciproc.

Incidentul a fost observat de un echipaj de jandarmerie, miercuri 9 ianuarie a .c., pe strada Livezii din municipiul Blaj. Pornind de la unele neînţelegeri mai vechi, cei doi s-au înjurat, s-au ameninţat cu acte de violenţă şi s-au îmbrâncit, totul petrecându-se sub ochii trecătorilor, printre care şi minori.

Din fericire, intervenţia promptă a jandarmilor a împiedicat escaladarea violenţei şi apariţia unor vătămări corporale. Scandalagii au fost identificaţi ca fiind R. Adam şi S. Paula şi au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru informarea cetăţenilor şi prevenirea unor astfel de situaţii reamintim faptul că  săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenta împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea şi liniştea publica sau sa provoace indignarea cetăţenilor ori sa lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 de lei”, reamintește maior Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea