Rămâi conectat

Curier Județean

Blaj: Descinderi la sediul restaurantului “La Popa” în “Dosarul Energy” privind o reţea naţională specializată în furtul de energie electrică

Publicat

în

Marţi dimineaţa, 13 martie, Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Timis sub directa supraveghere a procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Timisoara impreuna cu angajatii ENEL au efectuat mai multe controale la diferite societati comerciale pentru destructurarea unei grupari infractionale specializata in furtul de energie electrica. Controalele au inceput de la ora 08.30 si au fost desfasurate simultan la mai multe adrese din Timisoara, Blaj, Bucuresti, Constanta, Arad, la hoteluri, restaurante, pensiuni, diferite societati de productie si firme de transport.

Una din locaţiile controlate de echipa operativă este sediul restaurantului “La Popa” şi a unei alte societăţi comerciale din Blaj.

Potrivit comunicatului IPJ Timiş,”în cauza este vizată o grupare infracţională specializată în furtul de energie electrica, constand in aceea ca de la contorul care inregistreaza consumul de energie electrica erau taiate firele de curent iar sigiliile originale erau inlocuite cu altele care nu erau omologate.
Toate controalele din aceasta dimineata vizeaza aproximativ 40 de persoane care prin activitatea infractionala desfasurata au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Metoda de furt de curent era una foarte de simplă, spun politistii de la Biroul de Investigaţii Criminale. Se intervenea in contorul de energie electrica al hotelului, clubului sau localului, unde era rupt sigiliul, se taiau niste cabluri si se realizau punti intre diferitele componente, apoi se aplica un sigiliu fals. Astfel, dispozitivele nu mai inregistrau valorile reale de consum, ci unele mult mai mici.Toate aceste modificari in aparate erau executate de aceleasi persoane, intre care un angajat al ENEL.

Potrivit cotidianului Opinia Timişoarei, din gruparea care era monitorizata de mai multe luni de către SRI, fac parte mai multi oameni de afaceri, patroni de hoteluri, cluburi, restaurante, fabrici, dar si un fost sef al  Directiei Politiei de Frontieră. Oamenii legii susţin că proprietarii diverselor imobile si spatii comerciale au solicitat modificarea contoarelor de curent electric, astfel incat aparatele sa inregistreze un consum de  doar 20-40% din valoarea normala. Furtul durează de aproape 1 an, iar prejudiciul estimat depaseste o suta de mii de euro.

Printre cei care fac parte din grupul de suspecti, din cadrul dosarului “Energy”, se numara omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani, fiul acestuia, Rami Iskandarani, comisarul Constantin Daminescu, fost sef al  Directiei Politiei de Frontiera Timisoara si fost sef al Centrului in regim de tranzit pentru migranti de la Timisoara, fiul fostului sef al Politiei Timisoara, Ilie Bertea, dar si un fost sef de tura in vama Stamora Moravita.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Publicitate

Curier Județean

LUNI| Ziua Armatei Române sărbătorită la Alba Iulia. Depuneri de coroane și ceremonial religios la Cimitirul Eroilor. PROGRAMUL

Publicat

în

LUNI| Ziua Armatei Române sărbătorită la Alba Iulia. Depuneri de coroane și ceremonial religios la Cimitirul Eroilor. PROGRAMUL

În fiecare an, la data de 25 octombrie, în România se sărbătorește Ziua Armatei Române. Cu această ocazie, Prefectura Alba organizează, duminică, cu începere de la ora 12.00, un ceremonial la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Participanţi:

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Arhiepiscopia Romano – Catolică, reprezentanți ai cultelor religioase, Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba, Cercul Militar Alba Iulia, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Alba, Asociația Națională a Veteranilor de Război Ferdinand I, filiala Alba, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala Alba ” Gemina”, Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații Servicii și instituții publice din județul Alba, Partide politice, Reprezentanți mass-media.

Electrica Furnizare Discount

Programul activităților:

11.40 – 11.55 Primirea invitaților;
11.55 – 12.00 Ocuparea locului în dispozitiv;
12.00 – 12.05 Intonarea Imnului Național al României.
12.05 – 12.15 Oficierea serviciului religios;
12.15 – 12.25 Alocuțiune referitoare la semnificația Zilei Armatei Române;
12.25 – 12.40 Depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori;
12.40 – 12.45 Constituirea dispozitivului pentru defilare;
12.45 – 12.50 Defilarea Gărzii de Onoare.

Desfășurarea activităților dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române se va face cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială, prevăzute de reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Citește mai mult

Curier Județean

VEȘTI BUNE pentru județul ALBA: Încă șase proiecte importante de investiții, în valoare de 30 milioane RON, vor fi finalizate în 2021

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru județul ALBA: Încă șase proiecte importante de investiții, în valoare de 30 milioane RON, vor fi finalizate în 2021

„Șase proiecte importante de investiții, în valoare de 30 milioane RON, vor fi finalizate în acest an de către Consiliul Județean Alba:
– Drumul județean Săliștea – Vinerea (finalizat deja);
– Drumul județean 107 K Galda de Jos – Întregalde (stadiu actual: finalizat în proporție de 98%);
– Podul de peste Raul Mureș de la Ciumbrud (finalizat la sfârșitul acestei luni);
– Podul de peste Râul Mureș de la Vințu de Jos (finalizat la sfârșitul acestei luni);
– Drumul județean 107, din Zona Industrială Ciugud (finalizat la sfârșitul anului);
– Drumul județean 142 L Halta Mihalț – Zărieș – Căpud (finalizat la sfârșitul anului).” , transmite pe mediul de socializare Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| SPITAL NOU și CREȘĂ la Sebeș: Primarul Dorin Nistor a depus astăzi la Compania Națională de Investiții proiectele

Publicat

în

SPITAL NOU și CREȘĂ la Sebeș: Primarul Dorin Nistor a depus astăzi la Compania Națională de Investiții proiectele

„În numele Municipiului Sebeș, primarul Dorin Nistor a depus, joi, 21 octombrie 2021, la Compania Națională de Investiții, studiul de fezabilitate actualizat pentru realizarea obiectivului de investiții „Extindere Spital Municipal Sebeș”, un proiect despre care s-a vorbit des în ultima perioadă și pentru care Sebeșul se află în căutarea soluțiilor de finanțare.

Primarul Dorin Nistor susține, de asemenea, construirea unei noi creșe, cu o finanțare nerambursabilă, pentru a veni în sprijinul tinerelor familii: „Alături de echipa din primărie am realizat, în timp record, documentațiile necesare pentru a aplica în vederea obținerii unei alte finanțări de interes pentru comunitatea locală: construirea unei noi creșe, pe lângă cea din cartierul Valea Frumoasei.

Electrica Furnizare Discount

Soluția identificată a fost de a o amplasa în Parcul Arini, în proximitatea bazinului de înot didactic acoperit pentru a cărui construire avem deja un parteneriat cu Consiliul Județean Alba. Astăzi am depus setul de documentații privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Construire Creșă Mică, Municipiul Sebeș, județul Alba”.

Terenul necesar este pus la dispoziție de către autoritatea locală și va avea suprafața de 1.600 de metri pătrați. Creșa va avea capacitatea de a primi aproximativ 40 de copii. Clădirea va fi eficientă energetic și va beneficia de toate facilitățile prevăzute de reglementările legale: camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcțională, cabinet medical, spații administrative. Spațiile de joacă în aer liber vor fi generoase, de cel puțin 10 metri pătrați pentru fiecare copil. Acoperișul va putea fi folosit și pentru a fi amenajate spații verzi, terase înverzite. Tot pe acoperiș se vor monta panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară funcționării.”, transmit reprezentanții Primăriei Sebeș prin intermediul unui comunicat.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare