Rămâi conectat

Curier Județean

Blaj: Descinderi la sediul restaurantului “La Popa” în “Dosarul Energy” privind o reţea naţională specializată în furtul de energie electrică

Bogdan Presecan

Publicat

în

Marţi dimineaţa, 13 martie, Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Timis sub directa supraveghere a procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Timisoara impreuna cu angajatii ENEL au efectuat mai multe controale la diferite societati comerciale pentru destructurarea unei grupari infractionale specializata in furtul de energie electrica. Controalele au inceput de la ora 08.30 si au fost desfasurate simultan la mai multe adrese din Timisoara, Blaj, Bucuresti, Constanta, Arad, la hoteluri, restaurante, pensiuni, diferite societati de productie si firme de transport.

Una din locaţiile controlate de echipa operativă este sediul restaurantului “La Popa” şi a unei alte societăţi comerciale din Blaj.

Potrivit comunicatului IPJ Timiş,”în cauza este vizată o grupare infracţională specializată în furtul de energie electrica, constand in aceea ca de la contorul care inregistreaza consumul de energie electrica erau taiate firele de curent iar sigiliile originale erau inlocuite cu altele care nu erau omologate.
Toate controalele din aceasta dimineata vizeaza aproximativ 40 de persoane care prin activitatea infractionala desfasurata au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

Metoda de furt de curent era una foarte de simplă, spun politistii de la Biroul de Investigaţii Criminale. Se intervenea in contorul de energie electrica al hotelului, clubului sau localului, unde era rupt sigiliul, se taiau niste cabluri si se realizau punti intre diferitele componente, apoi se aplica un sigiliu fals. Astfel, dispozitivele nu mai inregistrau valorile reale de consum, ci unele mult mai mici.Toate aceste modificari in aparate erau executate de aceleasi persoane, intre care un angajat al ENEL.

Potrivit cotidianului Opinia Timişoarei, din gruparea care era monitorizata de mai multe luni de către SRI, fac parte mai multi oameni de afaceri, patroni de hoteluri, cluburi, restaurante, fabrici, dar si un fost sef al  Directiei Politiei de Frontieră. Oamenii legii susţin că proprietarii diverselor imobile si spatii comerciale au solicitat modificarea contoarelor de curent electric, astfel incat aparatele sa inregistreze un consum de  doar 20-40% din valoarea normala. Furtul durează de aproape 1 an, iar prejudiciul estimat depaseste o suta de mii de euro.

Printre cei care fac parte din grupul de suspecti, din cadrul dosarului “Energy”, se numara omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani, fiul acestuia, Rami Iskandarani, comisarul Constantin Daminescu, fost sef al  Directiei Politiei de Frontiera Timisoara si fost sef al Centrului in regim de tranzit pentru migranti de la Timisoara, fiul fostului sef al Politiei Timisoara, Ilie Bertea, dar si un fost sef de tura in vama Stamora Moravita.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea