Ziarul Unirea

Biocombustibil pe bandă rulantă – peleții HS Timber Group dețin o cotă de piață constantă pe segment în creștere

Biocombustibil pe bandă rulantă – peleții HS Timber Group dețin o cotă de piață constantă pe segment în creștere

-HS Timber Group își menține poziția de lider de piață în România
-Cererea/consumul de peleți în România crește semnificativ
-Peleții HS Timber Group sunt o sursă de energie prietenoasă cu mediul și o alternativă la combustibilii fosili

ELIT

Peleții constituie un biocombustibil sustenabil care câștigă cotă de piață. HS Timber Group identifică o cerere crescută pentru peleți, în special în România. Din ce în ce mai multe gospodării trec de la combustibilii fosili la cei ecologici, cum sunt peleții. Peleții sunt sustenabili, în special atunci când sunt produși din rumeguș, un produs secundar al procesului de prelucrare a lemnului.

Toate fabricile HS Timber Group au în componență facilități de producție peleți, unde se folosesc «resturi de lemn» precum tocătură, rumeguș și talaș pentru a produce «combustibil verde».

Un proces de producție certificat, combinat cu monitorizarea calității de către terțe părți, asigură o calitate termică constantă a peleților HS Timber Group.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Peleții HS Timber Group sunt certificați în conformitate cu EN PLUS A1 și DIN Plus, ceea ce garantează o valoare calorifică ridicată (≥ 4,8 KW/kg) și un conținut scăzut de cenușă (≤ 0,5 %), în special pentru că materia primă provine numai din lemn de esență moale.

Producția noastră continuă de produse din lemn de înaltă calitate garantează, de asemenea, o capacitate constantă de producție pentru peleții din lemn. Toate cele de mai sus au contribuit la o extindere semnificativă a poziției pe piața peleților pentru HS Timber Group, în special în România.

România este una dintre principalele piețe de desfacere pentru peleții produși de HS Timber Group.

Creșterea numărului de clădiri nou-construite, precum și statutul economic în creștere al populației, duc la o creștere a numărului sistemelor de încălzire pe bază de peleți, combinat cu un accent pe alternative sustenabile și prietenoase cu mediul în sfera sistemelor de încălzire. Utilizarea peleților din lemn, spre deosebire de lemnul de foc, permite o dozare mai bună a cererii de energie, ceea ce duce la o eficiență crescută.

Creșterea cererii de peleți mai mult decât s-a dublat în ultimii trei ani. Entitățile HS Timber Group din România aprovizionează în primul rând piața locală. Prin această abordare, HS Timber Group a reușit să îți asigure poziția de lider de piață în România, cu o cotă de piață constantă de aproximativ 44%. Se așteaptă ca această tendință să continue în anii următori. Alte piețe importante de vânzări pentru companiile HS Timber Group sunt Italia, Grecia și Austria.

Peleții HS Timber Group au o calitate foarte bună în mod constant. Aceasta duce la evitarea acumulării excesive de funingine si ușurează întreținerea sistemelor de încălzire. În același timp, mulți distribuitori de bazează pe HS Timber Group ca fiind un partener de încredere când este vorba de calitate și siguranța aprovizionării.

HS Timber Group se angajează să asigure sustenabilitatea și utilizarea durabilă a tuturor resurselor. Fabricile de cherestea HS Timber Group procesează lemnul în proporție de 100%, iar facilitățile de producție a peleților care sunt conectate la fabricile de cherestea ale HS Timber Group au o capacitate totală de 710.000 de tone pe an.

„Folosim doar tocătură, rumeguș și talaș – reziduuri din procesul de producție – pentru a produce combustibil neutru din punct de vedere climatic – peleți și brichete. Compania se angajează și se concentrează pe utilizarea durabilă a lemnului ca resursă și se asigură că fiecare buștean este prelucrat 100 % și utilizat în mod durabil, fie în construcții, fie ca sistem de încălzire. De fapt, aprovizionarea cu lemn este supusă unor măsuri stricte de securitate, pentru a asigura sustenabilitatea tuturor livrărilor noastre. Acesta este modul în care suntem parte integrantă a unui sistem de economie circulară,” explică Dan Bănacu, Director General al HS Timber Productions în România.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiul Alba Iulia – Lot 1.4

Comunicat de presă Comunicat de presă  18 Decembrie 2020 Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă – implementarea proiectului „Modernizare birou de topografie prin achiziționare de echipamente și tehnologii noi”

Comunicat de presă ”MODERNIZARE BIROU DE TOPOGRAFIE PRIN ACHIZIȚIONARE DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGII NOI” ADY GEO TOP SRL, cu sediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Adela 3 martie 2021 at 11:56

Mi se pare super tare ca se foloseste 100% din copac, nice.

Sorina 3 martie 2021 at 12:46

Felicitari acestei fabrici ca se implica in ceea ce tine si de mediu, nu doar de propriile produse.

Comentariile sunt oprite