Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Bilanţul investiţiilor finalizate şi lucrările ce se vor executa în acest an în comuna Ciugud

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gheorghe Damian01Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian a vorbit joi, în cadrul unei conferinţe de presă a PSD Alba despre investiţiile finalizate în comună şi despre lucrările care doresc a fi executate în acest an. 

În luna aprilie a anului 2013 a fost finalizat cel mai ambiţios proiect cu finanţare europeană  de deserveşte comunele Ciugud şi Berghin. În mai puţin de 2 ani au fost construite două staţii de epurare moderne, 47,70 de kilometrii de reţea de canalizare, 35,5 kilometrii de reţea de alimentare cu apă şi au fost asfaltaţi 13 kilometrii de drum, amenajate peste 14 kilometrii de trotuare moderne, rigole şi şanţuri de scurgere a apei. De asemenea a fost înfiinţat şi dotat un centru de zi pentru persoane vârstnice şi o expoziţie etnografică. Proiectul, finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală cu valoarea de aproximativ 6 milioane de euro fără TVA a fost derulat de comuna Ciugud în parteneriat cu comuna Berghin sub egida Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Ciugud-Berghin.

În luna iunie a acestui an a fost finalizat şi depusă ultima cerere de rambursare pentru  proiectul Dezvoltarea infrastructurii agricol a comunelor Ciugud şi Berghin Prin Modernizarea Drumurilor de exploatare agricolă. În cadrul acestui proiect au fost asfaltate primele drumuri agricole de exploatare din ţară în lungime de 26 kilometrii. Şi acest proiect a fost implementat de către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Ciugud-Berghin.

În comuna Ciugud continuă lucrările la execuţia unui parc modern amplasat în localitatea Limba. Finanţarea este asigurată din Fondul de Mediu iar lucrările se estimează a fi finalizate la sfârşitul acestei luni. Parcul va dispune de spaţii moderne de recreere,  locuri de joacă pentru copii, un lac artificial, sistem modern de irigat şi iluminare cu spoturi fotovoltaice.

În decursul acestui an vor demara lucrările de modernizare a străzii Cheie din localitatea Drambar. Fondurile provin dintr-o finanţare europeană din Axa 4 Leader din cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală pentru care a fost semnat contractul de finanţare în luna aprilie 2013. Lucrările vor viza amenajarea trotuarelor, şanţurilor, podeţelor şi a accesului la proprietăţi ale locuitorilor de pe această stradă. Se estimează finalizarea lucrărilor luna octombrie a anului curent.

Comuna Ciugud va implementa alte două proiecte cu finanţare europeană ce vizează modernizarea sediului administrativ al comunei situat în comuna Ciugud şi modernizarea (asfaltarea) unor drumuri de exploatare agricolă situate în satele Şeuşa, Teleac şi Drambar.

În faza de documentare se află şi alte proiecte ce vizează zone de agrement şi energie regenerabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea