Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bilanț REGIO la ADR Centru: 7 ani de implementare a fondurilor nerambursabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Simion CretuADR Centru anunță rezultatele obținute la nivelul Regiunii Centru, în cei șapte ani de când gestionează fondurile nerambursabile REGIO: 115% grad de contractare, 52% grad de absorbție, 240 milioane euro fonduri nerambursabile investite în economia regiunii.

Lansat la nivel național în urmă cu 7 ani la Sibiu, în iulie 2007, Programul Operațional Regional a pus la dispoziția autorităților publice locale, întreprinderilor private și ONG-urilor din Regiunea Centru, peste 470 milioane euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea mediului urban, a infrastructurii rutiere, de sănătate, educațională, de turism, precum și a mediului de afaceri.

Trei noi contracte de finanțare semnate săptămâna trecută la sediul ADR Centru din Alba Iulia, a crescut numărul proiectelor finanțate la 434. Prin aceste contracte, semnate pe parcursul celor 7 ani de derulare a programului, beneficiarii au solicitat 541 milioane euro fonduri nerambursabile. Alte 29 de proiecte ce se află în etapă de precontractare și care vor semna contractele de finanțare în curând, vor crește procentul de contractare a proiectelor la 122%, iar valoarea fondurilor nerambursabile solicitate la 573 milioane euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Azi vedem în fiecare județ din regiune, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, rezultatele investițiilor acestor fonduri. Avem drumuri mai bune pe care circulăm în siguranță, atât în orașe, cât și între ele și județe. În caz de accident, echipajele SMURD, dotate cu echipamente performante achiziționate prin fonduri Regio, intervin prompt. Spitale, cămine, centre sociale speciale, școli, hoteluri, pensiuni, centre de afaceri, cetăți istorice, parcuri, noi sau modernizate, dotate și echipate, locurile de muncă păstrate și alte 3000 de noi locuri de muncă create, sunt rezultatele concrete a investițiilor făcute din 2007 până în prezent. A fost o perioadă în care regulile s-au mai modificat pe parcurs, ani în care cu toții ne-am lovit de probleme, dar care printr-o bună colaborare le-am depășit, am învățat din ele și apoi am folosit soluțiile găsite ca exemple. În această perioadă în care a devenit vizibilă transformarea vechiului în modern, am fost nominalizați la nivel național pentru bunele rezultate obținute. În acești șapte ani, calitatea muncii noastre și rezultatele obținute au inspirat încredere și ne-au susținut în atingerea scopului, de a crește nivelul de trai, gradul de dezvoltare și siguranța celor ce trăiesc sau vizitează Regiunea Centru”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Peste 1 milion de cetățeni din Regiunea Centru sunt utilizatorii direcți ai serviciilor și beneficiilor obținute prin fondurile investite și munca depusă de toți cei implicați în derularea proiectelor finanțate prin fonduri Regio. Din 189 milioane euro fonduri nerambursabile investite în 7 orașe, avem în curs de finalizare 63 km de străzi din orașe reabilitați, 8.000 mp de spațiu public modernizați, 1.600 noi locuri de parcare, 20 de sisteme de siguranță și securitate amplasate în școli și orașe, 1.200 de apartamente reabilitate termic, 6 centre multifuncționale sociale. Pe parcursul celor 7 ani s-au alocat 124 milioane euro finanțări nerambursabile pentru reabilitarea a 350 km de străzi și drumuri județene din regiune.

Spitale, ambulatorii, cămine și centre sociale, școli, licee, dar și echipajele SMURD au primit 86 milioane euro fonduri nerambursabile pentru modernizarea, dotarea și îmbunătățirea serviciilor necesare populației, pentru asigurarea unui climat de siguranță. Peste 71 milioane euro fonduri nerambursabile au fost investite în dezvoltarea mediului de afaceri prin care se construiesc 12 noi centre de afaceri și se dezvoltă 478 microîntreprinderi. Cetăți istorice, biserici fortificate, stațiuni turistice, parcuri de agrement, dar și alte structuri turistice și de agrement au dispus de peste 66 milioane euro fonduri nerambursabile pentru restaurare, îmbunătățire și creșterea calității serviciilor din Regiunea Centru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Apa CTTA Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru asistenţă tehnică pentru Managementul si Publicitatea Proiectului. Valoarea totală estimată a investiției este de 7.816.996 lei, fără TVA.

Activitățile vizează implementarea corespunzătoare a contractului de servicii conform cerințelor Caietului de Sarcini. Obiective generale ale Asistenței Tehnice pentru Managementul Proiectului constau în:

– asigurarea unui management eficient pentru implementarea Proiectului în vederea atingerii obiectivului global și a celor specifice ale POIM asumate de către Operatorul Regional prin Contractul de Finanțare;
– asigurarea de sprijin Operatorului Regional în planificarea investițiilor viitoare și în pregătirea documentațiilor necesare pentru finanțarea și implementarea investițiilor prioritare;
– asigurarea publicității adecvate a Proiectului, în conformitate cu Manualul de Identitate Vizuală pentru Instrumentele Structurale 2014-2020 în România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata estimată a contractului este de 40 luni și cuprinde următoarele activități principale:

1. Asistența tehnică pentru UIP în managementul contractelor din cadrul Proiectului
2. Optimizarea activității personalului Operatorului
3. Actualizarea Master Planului pentru serviciile de apă și apă uzată în județul Alba și pregătirea de documentații tehnico-
economice pentru investițiile prioritare
4. Actualizare Devizului General al Proiectului
5. Asigurarea publicității și promovării Proiectului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri: A fost montat bradul, căsuțele din Piața Mare și s-a testat iluminatul festiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri, iar organizatorii au montat deja bradul și căsuţele în Piaţa Mare, inclusiv căsuţa lui Moş Crăciun.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Deja în Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost montat şi bradul împodobit, fiind vorba despre unul artificial, care a mai fost şi în anii trecuţi în centrul Sibiului. De asemenea, ca în anii trecuţi, becurile instalaţiei de iluminat sunt economice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: OFICIAL| Târgul de Crăciun din Alba Iulia va avea loc și în acest an! Unde se va ține și ce surprize a pregătit Primăria pentru vizitatorii de toate vârstele

”Una câte una, căsuțele, bradul și patinoarul recuceresc Piața Mare și vor transforma centrul Sibiului în cartierul lui Moș Crăciun! Atât de mult iubim Crăciunul încât, în ciuda temperaturii de afară, parcă deja simțim miros de scorțișoară și un vag sunet de clopoței. Te așteptăm și pe tine începând cu 11 noiembrie la Sibiu, la cel mai frumos Târg de Crăciun de până acum!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2022: Care sunt dezlegările și rânduielile liturgice

Ajuns la cea de a 15-a ediţie, Târgul de Crăciun de la Sibiu va reuni 110 participanţi din 20 de judeţe.

Foto: Facebook – Targul de Craciun din Sibiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Consiliul Județean Alba a primit nu mai puțin de patru oferte pentru finalizarea lucrărilor la lotul 2 al Transalpinei de Apuseni. Situația este explicabilă prin valoarea foarte mare a contractului, de peste 122 de milioane de lei.

Dintre cei patru ofertanți doar Elis Pavaje a făcut o ofertă ca firmă unică, restul de trei fiind asocieri între mai multe firme.

Care sunt cei 4 ofertanți:

Elit - Gustul Desăvârșit

1.ELIS PAVAJE – ofertant unic

Subcontractanți:

ALPENSIDE
TOBIMAR GROUP S.R.L.
AUSTAL
DACIA FABER S.R.L.
ELECTRIC SERV S.R.L.

2. Asocierea PRENIS S.R.L.(Leader), DIMEX-2000 COMPANY

Subcontractanți:

BERI GRUP
DACIA FABER S.R.L
URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL
IMSAT-ALBA S.A.

3. Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL (Leader), DRUMSERV, NOMIS 2003 S.R.L

Subcontractanți:

METALLER ENERGY

4. Asocierea DECONSTRUCT AG (Leader), BETON CONSTRUCTORUL, MRC CULICI 2016, HYDROSTROY AD

Lotul 2 al DJ 107I are 36,5 km, între localitățile Ponor și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Stadiul fizic de realizare a investiției este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometri.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în:

  • refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei,
  • asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale,
  • lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi,
  • asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.),
  • lucrări de amenajare a terenului.

Proiectul ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023, altfel se pierd bani europeni.

Transalpina de Apuseni traversează de la este la vest zona de sud a Munților Apuseni, prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării. De-a lungul drumului se află Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De asemenea, pe drum sunt numeroase zone de belvedere care oferă privelişti până spre Retezat, Şureanu sau Muntele Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea