Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

BILANȚ PARȚIAL 22 noiembrie| 1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 125 de decese, în România, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 125 de decese, în România, în ultimele 24 de ore

Autorităţile au anunţat câţi români s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele 24 de ore, dar şi câte persoane au decedat.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 154 decese dintre care 29 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Rata de incidenţă din Bucureşti, în scădere

Rata de incidență a cazurilor de coronavirus din București este, luni, 3,34 la mia de locuitori. Incidență sub cea raportată luni nu a mai fost în București din 22 septembrie, când a fost o rată de infectare de 3,3 la mie.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, incidența COVID în București a scăzut luni la 3,34, după ce duminică fusese la 3,7 cazuri la mia de locuitori.

Sâmbătă incidența era de 4,05 la mia de locuitori.

Cea mai mare rată a fost înregistrată pe 22 octombrie – 16,54, iar de atunci este în continuă scădere. Incidența a coborât pe 8 noiembrie sub 10 la mia de locuitori, iar pe 15 noiembrie sub 6.

Doar 34 de paturi ATI libere

În data de 21 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.702 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 390 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 128 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.573 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări

La nivel național, la acest moment sunt disponibile 34 paturi libere de ATI, 9 în București, 1 în județul Bihor , 3 în județul Botoșani, 4 în județul Constanta, 4 în județul Harghita, 3 în județul Iași, 1 în județul Mehedinți , 6 în județul Vaslui, 3 în județul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Prăpăd într-un sat din Alba: Grindina a făcut ravagii în curțile și grădinile oamenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd într-un sat din Alba: Grindina a făcut ravagii în curțile și grădinile oamenilor O ploaie cu grindină de mari dimensiuni a făcut ravagii duminică în satul Tărtăria, comuna Săliștea. Curțile și grădinile oamenilor au fost acoperită de bucăți de gheață, ca după o ninsoare. Codul galben de vreme rea și-a spus cuvântul la Tărtăria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea