Rămâi conectat

Actualitate

Bilanț ISU Alba pe 2015: 147 de amenzi în valoare de 230.900 de lei în urma a sute de acțiuni de control, verificare și prevenție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe semestrul I al anului 2015, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba a desfășurat 1753 activități de prevenire.

ISU Alba26Potrivit unui comunicat remis presei de ISU Alba, “din totalul acestora, un număr de 360 au reprezentat controale la localități (51), instituții și operatori economici (298), respectiv audituri de supraveghere (11). Controalele desfășurate au avut și controale inopinate, în 56 de cazuri (16%), activitate ce va crește numeric în perioada următoare. Precizăm faptul că un număr de opt activități de control s-au desfășurat la operatori economici SEVESO, iar 31 de activități în comun cu alte instituții județene (vizând aspecte preventive privind exploatarea diferitelor instalații ori apărarea împotriva inundațiilor).

Tot prin Inspecția de Prevenire s-au executat 294 de activități de îndrumare, coordonare, sprijin, asistență tehnică ori verificări petiții, din care 36 la servicii voluntare sau private pentru situații de urgență, respectiv 258 la localități, instituții, operatori economici sau cetățeni.

Pregătirea în domeniul situațiilor de urgență și informării preventive a totalizat 370 de activitități și a presupus instruiri, convocări, informări preventive și exerciții desfășurate la localități sau instituții. Participanți la aceste activități au fost conducătorii sau persoanele cu răspundere în domeniul situațiilor de urgență, elevi, profesori și cetățeni.

Analiza și verificarea unor documente/informații specifice în domeniului situațiilor de urgență, au constat în 729 de activități, din care 175 au fost pe linia avizării/autorizării privind securitatea la incendiu/protecție civilă, iar 554 pentru diferite planuri specifice sau transporturi periculoase.

Pentru neregulile constatate pe timpul controalelor s-au aplicat 1126 sancțiuni contravenționale din care 981 avertismente și 145 amenzi contravenționale în cuantum de 230.900 de lei.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea