Bilanț ISU Alba pe 2015: 147 de amenzi în valoare de 230.900 de lei în urma a sute de acțiuni de control, verificare și prevenție

Pe semestrul I al anului 2015, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba a desfășurat 1753 activități de prevenire.

ISU Alba26 Potrivit unui comunicat remis presei de ISU Alba, “din totalul acestora, un număr de 360 au reprezentat controale la localități (51), instituții și operatori economici (298), respectiv audituri de supraveghere (11). Controalele desfășurate au avut și controale inopinate, în 56 de cazuri (16%), activitate ce va crește numeric în perioada următoare. Precizăm faptul că un număr de opt activități de control s-au desfășurat la operatori economici SEVESO, iar 31 de activități în comun cu alte instituții județene (vizând aspecte preventive privind exploatarea diferitelor instalații ori apărarea împotriva inundațiilor).

ELIT

Tot prin Inspecția de Prevenire s-au executat 294 de activități de îndrumare, coordonare, sprijin, asistență tehnică ori verificări petiții, din care 36 la servicii voluntare sau private pentru situații de urgență, respectiv 258 la localități, instituții, operatori economici sau cetățeni.

Pregătirea în domeniul situațiilor de urgență și informării preventive a totalizat 370 de activitități și a presupus instruiri, convocări, informări preventive și exerciții desfășurate la localități sau instituții. Participanți la aceste activități au fost conducătorii sau persoanele cu răspundere în domeniul situațiilor de urgență, elevi, profesori și cetățeni.

Analiza și verificarea unor documente/informații specifice în domeniului situațiilor de urgență, au constat în 729 de activități, din care 175 au fost pe linia avizării/autorizării privind securitatea la incendiu/protecție civilă, iar 554 pentru diferite planuri specifice sau transporturi periculoase.

Pentru neregulile constatate pe timpul controalelor s-au aplicat 1126 sancțiuni contravenționale din care 981 avertismente și 145 amenzi contravenționale în cuantum de 230.900 de lei.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...