Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bilanț alarmant și în Franța: 112 morți din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bilanț alarmant și în Franța: 112 morți din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore

Bilanţul persoanelore care au murit din cauza coronavirusului a crescut la 112 victime în ultimele 24 de ore, ridicând numărul deceselor la 562 în Franţa, potrivit Ministerului Sănătăţii francez.

Numărul cazurilor de contaminare confirmate este de 14.459, faţă de 12.612 cu o zi în urmă, precizează Ministerul Sănătății din Franța. Din acest total, 6.172 de persoane sunt spitalizate, dintre care 1.525 sunt în stare gravă şi se află la reanimare.

„Evoluăm rapid spre o epidemie generalizată în teritoriu”, a subliniat Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS) într-o evaluare a situaţiei, invitând la „respectarea strictă a consemnelor de izolare şi a măsurilor recomandate”, cum ar fi spălarea cu regularitate a mâinilor şi menţinerea unei distanţe minime de un metru între persoane.
DGS mai subliniază că „numeroase incertitudini rămân cu privire la comportamentul virusului, dar în special asupra impactului măsurilor de izolare individuale şi colective, care sunt încă aplicate în mod deficitar. Or, noi putem toţi evita cazurile grave de decese dacă respectăm foarte strict recomandările”.

Potrivit DGS, „peste 4.000 de teste sunt realizate în fiecare zi”, iar de la declanşarea epidemiei „peste 60.000 de teste au fost deja efectuate”.

Trecerea în faza epidemică a condus de altfel la a se da prioritate depistării cazurilor celor mai grave. „Sunt testate sistematic persoanele fragile, de risc, spitalizate, rezidenţii aşezămintelor colective de persoane cu risc şi cadrele medicale, noile focare din teritoriu”, aminteşte textul.

Cu scopul de a „privilegia menţinerea distanţei când acest fapt este posibil”, DGS subliniază în fine că, începând de sâmbătă, „şi pe toată durata epidemiei, telemedicina şi teleconsultaţia vor fi aplicate 100%”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea