Silviu Bian a început să dea din casă: „Am luat bani pentru campania mea electorală”

Paul Voicu - Primar 2020

Cu toate acestea, Silviu Bian nu a candidat niciodată din partea Partidului Democrat Liberal pentru nicio funcţie de demnitate publică si nici nu avea mandatar financiar. Cine poate ştii  însă la ce  alegeri se referea şi ce costuri avea de plătit.

Preşedintele arestat şi demis al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă,  a recunoscut marţi, 13 decembrie, în şedinţa publică a Tribunalului Bucureşti că a primit bani de la denunţătorul său – subordonat ierarhic, directorul executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, Cristache Ristea.

ELIT

„Recunosc faptele din septembrie, octombrie 2011, ţin să menţionez că Ristea nu avea cum să îmi dea banii în pachet, pentru că de fiecare dată când veneam la Râşnov bagajele mi le căra şoferul sau Căliman.

Am primit bani. Eu am înţeles de la Ristea că el se descurca. Am avut percepţia faptului că el coordonează de fapt societatea care derula proiectul.

Mihail David - 2020

Am luat aceşti bani pentru a începe să îmi fac campania electorală. Oficial, în campanii, banii se primesc prin mandatarul financiar, dar ştim că se iau şi altfel.

A existat o înţelegere între mine şi Ristea, în septembrie 2011, la o întâlnire de la Cluj în care, la un dineu, el mi-a promis că mă poate ajuta, fără a-mi detalia în ce consta ajutorul. Eu, între timp, am plecat în concediu, dar el a continuat să mă cheme la Râşnov.

Îmi asum că am primit banii, am avut percepţia că sunt bani pentru campania mea electorală şi că reprezintă un ajutor de la un prieten, în calitate de persoană fizică, nu de director. De aceea eu cred şi acum că banii primiţi nu reprezintă mită, iar eu nu pot fi acuzat de luare de mită”. 

Şpagă de aproape 200.000 de lei

Procurorii DNA susţin în rechizitoriu că este vorba de luare de mită în formă continuată. Silviu Bian ar fi primit, în mod repetat , în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, suma de 101.000 lei şi 22.000 euro de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM.

În calitate de ordonator principal de credite Silviu Bian trebuia să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene, procent care reprezenta  partea ce trebuia plătită de Agenţile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă implicate în proiect.

Astfel, el ar fi condiţionat plata acestor sume de şpăgile primite.

Avocatul lui Silviu Bian a cerut instanţei să discute cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a clientului său. Instanţa a rămas în pronunţare în cazul solicitării de eliberare din arest a lui Bian. (I.P.)

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

7 Comentarii

Aurelian 14 decembrie 2011 at 15:43

„Cred ca a dat si chitanta pentru banii incasati”!

costel* 14 decembrie 2011 at 16:24

Bianule, Bianule, jegos ai fost si jegos ai ramas ca partidul dumitale. Poate ne spune marele ostean Dobra cat a costat vazelina pentru ungerea postului de senator de Sebes si de ce a pierdut acel micut petec de pamant, stie domnul General care, in valoare de aproximativ trei miliarde de lei vechi?

credulul ? 14 decembrie 2011 at 17:32

Cine naiba e nebun sa il creada pe acest spagar agramat ? Asta stia perfect cit ia, cat e al lui si cit are da de dat la altii !!! E atat de labil, incat strans bine cu usa, spune tot !!!! E DE FAPT UN LAS DE DOI LEI !!!!

silviu bian 16 decembrie 2011 at 2:18

mare spagar Bianu asta. Cum sa spui asa aberatii in sala de tribunal? macar 25 de ani daca ar lua. Jegos. Un terchea berchea s-a vazut si el in functie si a zis hai sa fac bani in astia 4 ani de pe spinarea oamenilor care fac un ban cinstit din proiecte. Mare JEGOS JEG. SPAGAR isi merita numele pe care i le dau acum oamenii. Si familia merita ca nu l-au oprit de la spaga, era bine cat veneau banii.

sandu 16 decembrie 2011 at 15:50

TREBUIE CONFISCATA TOATA AVEREA SI CU MANA CU CARE A LUAT MITA SA-I FIE TAIATA DE LA UMAR. EL A AVUT CINCI DEGETE ,DEGETUL MARE ESTE PENTRU A TE OPRII LA TIMP SI NU DE A BAGA MANA PANA LA UMAR . EXECUTIA SA FIE PUBLICA SA I-A AMINTE TOTI PROFITORII,,,

ion 17 decembrie 2011 at 21:58

Cum adica escrocul asta mai are tupeul sa dea interviuri NU E IN PUSCARIE ?????ii doresc sa faca revelionul la Aiud, cu un tort de arpacas…

tepelea 17 decembrie 2011 at 23:58

imi este mila de bian asta. propun sa fie iertat, si sa i se ridice un bust. propun ca pierderile suferite de statul roman sa fie suportate de oamenii care muncesc si platesc impozite.
propun sa avem inteleger fata de acest individ si cand va fi eliberat sa il punem tot pe o functie de conducere.
propun…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...