Berea la halbă va fi mai ieftină. Deputații au votat să aibă aceeași cotă TVA ca alimentele

bere halbaDeputații au adoptat, miercuri, 10 iunie, reducerea TVA de la 24 la 9% și pentru berea la draft.  Prevederea este cuprinsă într-un amendament admis la Ordonanța prin care se reduce TVA la alimente de la 24% la 9%.

Se reduce TVA la 9% pentru „serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea care se încadrează la codul NC 22 03 00” (berea la draft—n.r.), potrivit amendamentului.

Astfel, berea la halbă ar urma să se ieftinească imediat ce hotărârea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis și va apărea în Monitorul Oficial.

De asemenea, TVA se va reduce și la berea produsă de mici fabrici de bere independente, a căror producție în anul calendaristic precedent nu a depășit 200.000 hl/an, iar pentru anul în curs antrepozitarul autorizat declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an se aplică nivelul redus al accizelor specifice prevăzut în anexa nr.1.

Pentru micile fabrici de bere independente nou înființate, pentru care antrepozitarul propus declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an, se aplică nivelul redus al accizelor specifice prevăzut în anexa nr.1. Același regim se aplică și pentru berea livrată pe teritoriul României de către mici fabrici de bere situate în alte state membre, potrivit prevederilor din norme, potrivit unui alt amendament aprobat de deputați.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Legii privind Codul fiscal, care prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie.

Deputații au adoptat ordonanța cu 280 de voturi pentru.

sursa:agerpres

(C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Horea 10 iunie 2015 at 22:22

„Berea la halbă va fi mai ieftină.”

Nu-i corect!
Majoritatea consumam berea la doza sau PET sau sticla. Asa ca suntem defavorizati desi suntem majoritari.

dolfi 10 iunie 2015 at 22:42

Nu mai consuma bere la PET sau doza…. Ambele contin si plastic din care se elimina in bere Bisfenol A… O substanta chimica ce deregleaza sistemul endocrin. In timp nu-ti va mai creste burta de bere ci… sâni de bere.

plus ca berea la sticla are gust mai bun!

Horea 11 iunie 2015 at 12:43

@dolfi

Apa minerala, uleiul, otetul, sucurile de toate felurile si multe alte produse sunt toate in PET-uri.
Ar trebui deci sa intalnim, sau sa fim, doar persoane … dereglate!

P.S. Intradevar in sticla berea e patreaza mai bine. E insa mai greu de transportat sau manevrat.

Bulă 11 iunie 2015 at 22:01

Nu conteaza in ce-i ambalata berea.
Important e sa fie multa!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...