Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat USR): De la 1 septembrie, liber la dezmăț pe banii cetățenilor. APĂ CTTA a umflat tarifele ca să poată fi acoperite salariile de lux

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Beniamin Todosiu (deputat USR): De la 1 septembrie, liber la dezmăț pe banii cetățenilor. APĂ CTTA a umflat tarifele ca să poată fi acoperite salariile de lux

De la 1 septembrie, APĂ CTTA, firma de casă a PNL, are liber la dezmăț pe banii cetățenilor și a crescut tarifele la apă și canalizare pentru a plăti privilegiile și salariile de lux ale sinecuriștilor ascunși în această companie.

Fără a consulta și fără a informa corect populația, fără a explica cu cifre de ce este nevoie de această nouă scumpire, APĂ CTTA și PNL au decis că trebuie să bage adânc mâna în buzunarele cetățenilor din județul Alba pentru a hrăni bugetarii de lux. Liberalii, începând de la șefii Consiliului Județean Alba, domnii Ion Dumitrel și Marius Hațegan, au tăcut mâlc în această perioadă și au uitat cum în primăvară promiteau locuitorilor județului că NU VOR CREȘTE tarifele la apă și canalizare. Grija pentru salariile de mii de euro ale clientelei de partid a fost mai puternică decât promisiunea făcută cetățenilor.

De la 1 septembrie, oamenii simpli din județul nostru plătesc 6,95 lei pentru metrul cub de apă potabilă și 7,49 de lei/mc pentru canalizare, adică o creștere cu 1,85 și respectiv 2,35 lei. Mulțumim astfel „partidului iubit” PNL și baronilor județeni pentru că, din toamnă, o familie din Alba va scoate, în medie, din buzunar între 50 și 70 de lei pentru a plăti salariile unor dinozauri politici ascunși în compania de apă, precum Ștefan Bardan, fost deputat PDL și un amic al lui Hava și Dumitrel sau Paul Voicu, fost președinte al PNL Alba Iulia, care a fost consolat cu o funcție de director, bugetar de lux pentru că a pierdut alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

În tot acest timp, rețeaua de alimentare cu apă este „varză” în județul Alba, iar în această vară zeci de mii de locuitori au avut parte de zile întregi fără apă potabilă pe timp de caniculă. APĂ CTTA Alba are printre cele mai mari tarife din țară la apă și canalizare, însă are, în același timp, cele mai mici investiții în extinderea sau modernizarea rețelelor. Banii se duc în mare parte pe salarii de lux, mașini de serviciu și bonusuri pentru bugetarii politici din companie. De asemenea, angajările în această societate sunt total netransparente și singurele criterii care contează sunt pilele și apartenența politică la PNL sau PSD (care mai primește câte un os de ros ca să nu critice ilegalitățile de la APĂ CTTA).

Nu în ultimul rând, în speranța că domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, Marius Hațegan, s-a întors din concediu și de la chermezele politice de vară, îi amintim că în primăvară promitea că „tarifele la apă și canalizare NU vor crește”. Gurița politicianului spunea, la acea dată, în presa locală că „PNL este singurul partid din Alba care a acționat concret pentru ca tarifele la apă și canalizare să nu crească, conform ordinului ANRSC”. Spuneam și în urmă cu câteva săptămâni că este inadmisibil ca o instituție precum ANRSC să condiționeze aceste tarife, peste deciziile și situațiile cu care se confruntă fiecare operator în parte, cu încălcarea principiului autonomiei locale”. Acum s-a ascuns la umbra lui Ion Dumitrel și speră că oamenii din Alba vor uita minciunile împrăștiate de acesta. De fapt, PNL a vrut doar o amânare a scumpirilor, astfel încât să poată face acest lucru într-un moment când opinia publică nu este atentă, adică pe principiul „noaptea ca hoții”. Și acest lucru se întâmplă în perioada concediilor și chiar în momentul în care PSD și PNL vor să facă o reformă fiscală care înseamnă noi scumpiri și noi biruri pentru români.

În acest context, solicităm public PNL și domnilor Dumitrel, Hațegan și Bardan să transparentizeze întreaga activitate a societății APĂ CTTA și să prezinte public cheltuielile acestei societăți cu salarii, bunuri și servicii, în raport cu investițiile făcute în județ. PNL Alba a transformat APĂ CTTA în „moșia de partid” în care și-au angajat soțiile, amantele, copiii sau nepoții. Directorul general al APĂ CTTA Alba, Ștefan Bardan, (fost deputat PDL, fost prefect și membru PNL) încasează lunar circa 4000 de euro salariu. Restul directorilor, printre care și soția domnului Ion Dumitrel sau fostul primar al municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, au și ei lefe de mii de euro, doar că acestea sunt secrete și nu sunt afișate pe site-ul companiei. Și președintele Consiliului de Administrație, Marian Aitai, director în Consiliul Județean Alba, încasează și el aproape 1500 de euro pentru aproximativ o ședință lunar.

Concluzia este că la APĂ CTTA e viață pentru bugetarii de lux și dezmăț pe banii cetățenilor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea