Rămâi conectat

Ştirea zilei

BEJ ALBA| Rezultate alegeri prezidențiale 2014: Din 78 de localități, Klaus Iohannis a câștigat în… 73

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fuziunea dintre PNL și PDL aproape că a ”vopsit” județul Alba într-o singură culoare. În primul tur al alegerilor prezidențiale, unii ar spune că s-a votat ”nemțește” pentru că Alianța PSD-UNPR-PC a obținut mai multe voturi decât ACL, în doar patru localități: Abrud, Ciuruleasa, Bucium și Stremț. Kelemen Hunor a ieșit învingător într-o singură localitate – Rimetea.

Potrivit rezultatelor furnizate de Biroul Electoral Județean Alba, Klaus Iohannis a obținut 90.012 voturi adică 52,57 la sută, în vreme ce contracandidatul său din turul secund, Victor Ponta s-a ales doar cu 46.968 voturi, adică 27,43 la sută.

PSD a dat o palmă PDL-ului în Alba Iulia, la alegerile europarlamentare când a obținut o victorie istorică și a câștigat municipiul cu aproape 10 procente peste. În această campanie electorală Hava și compania au dat târcoale pe străzile municipiului, iar rezultatele nu au întârziat să apară: 52,51 la sută din numărul voturilor valabil exprimate le-a obținut Klaus Iohannis, în vreme ce Victor Ponta doar 24,18%.

O situație puțin așteptată a fost la Sebeș, unde primarul este din partea PSD și investițiile curg gârlă, iar Dîrzu și compania au profitat de fiecare dată să-l felicite pe edilul Alexandru Dăncilă pentru modul în care conduce un oraș în care șomajul este sub 1 la sută. Cu toate acestea Klaus Iohannis a defilat, obținând un procent de 61,2%, în vreme ce Victor Ponta doar 22,71 la sută.

ACL a obținut peste 50% și în alte localități precum Blaj, Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Berghin, Cergău, Crăciunelu de Jos, Cricău, Galda de Jos, Horea, Jidvei, Ohaba, Roșia de Secaș, Săliștea, Scărișoara, iar lista poate continua.

Victor Ponta a obținut majoritate, dar nu peste 50 la sută, în trei comune: Stremț, Bucium, Ciuruleasa și într-un oraș: Abrud.

Rămâne de văzut cum se vor împărți voturile în turul secund al alegerilor prezidențiale, deși ceilalți 12 candidați nu au un cuvânt ”greu” de spus în județul Alba pentru că nu au întrunit pragul electoral.

VEZI Situația voturilor pe localități în județul ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea