Rămâi conectat

Economie

BCR a obţinut majorarea plafonului de garantare aferent programului „Prima Casă” cu 252 de milioane de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Plafonul BCR pentru programul „Prima Casă” a fost majorat cu 252 milioane lei, sumă pe care banca preconizează că o va cheltui în circa o jumătate de an.

„Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat în aproximativ jumătate de an. Suntem pregătiţi ca la sfârşitul verii să solicităm o alocare suplimentară de plafon”, a declarat, într-un comunicat, Ioana Mihai, şef departament credite garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 32.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de peste 5,5 miliarde de lei.

„Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri”, se menţionează în comunicat.

BCR este cea mai mare bancă de pe piaţa locală în funcţie de active, cu peste 16 miliarde euro.

Guvernul a stabilit un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garanţiile care vor fi acordate în acest an pentru programul Prima Casă, prag similar cu cel din 2013, şi permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut şi care nu au fost consumate. Astfel, în total beneficiarii programului „Prima Casă” au la dispoziţie în acest an un plafon de 2 miliarde de lei.

În anul 2013 s-au acordat circa 25.500 garanţii în cadrul programului, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finanţări a fost de aproximativ 37.000 euro.

Sursa Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea