Baremul subiectelor la simularea Evaluării Naţionale 2014, la limba şi literatura română

Baremul subiectelor la simularea Evaluării Naţionale 2014, la limba şi literatura română a fost făcut public de Ministerul Educaţiei Naţionale. La primul subiect, elevii au avut de analizat poezia „Zăpada săruta întinderile” a lui A.E. Baconsky, iar la subiectul 2 au avut de răspuns unor întrebări pe baza unui fragment din „Maramureş: oameni, tradiţii, locuri”, dar şi de redactat o naraţiune despre o întâmplare petrecută într-o zonă turistică.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare Evaluarea Naţională 2014  nu se pun în catalog. Rezultatele vor fi analizare la nivelul fiecărei şcoli în parte.

Simulările din zilele următoare vor fi organizate întocmai ca examenul de la vară: 6146932561469326elevii vor sta câte unul în bancă, vor avea doi supraveghetori în sală, coli speciale de examen pe care îşi vor trece numele şi vor fi monitorizaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere care vor fi activate pe parcursul celor două ore (9-11) cât vor susţine testarea.

Ministerul Educaţiei a decis ca începând din 2014 media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Citeşte şi: Subiectele la simulare, la Evaluarea Naţională 2014, la limba şi literatura română. Ce dificultăţi au întâmpinat elevii astăzi

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...