Rămâi conectat

Actualitate

Bărbatul din Alba Iulia care a ținut captivă o femeie a ajuns în fața instanței: Ce pedeapsă a primit vinovatul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Bărbatul din Alba Iulia care a ținut captivă o femeie a ajuns în fața instanței: Ce pedeapsă a primit vinovatul

O femeie ținută captivă mai multe ore de un bărbat din Alba Iulia a scăpat doar când Poliția a ajuns la fața locului. Bărbatul care a sechestrat-o a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Faptele de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe și amenințare au avut loc în 4 iulie 2022, iar prima decizie a fost pronunțată în 29 noiembrie 2022.

Procurorii au reținut în rechizitoriu, în esență, că în data menționată, în intervalul orar 2.00 – 9.00, bărbatul (Ciprian G.) a amenințat-o pe femeie cu moartea folosindu-se de un cuțit, a lovit-o cu pumnii și picioarele și a strâns-o de gât și nu i-a permis acesteia să părăsească apartamentul până în momentul intervenției polițiștilor.

Poliția a fost anunțată prin 112 de mama victimei, care a fost sunată în prealabil de aceasta. „Organele de poliţie s-au deplasat la adresa indicată de mama persoanei vătămate, unde, în momentul în care au bătut la uşa imobilului, a răspuns o voce feminină care striga <Ajutor! Mă omoară!>, organele de poliţie procedând la deschiderea forţată a uşii şi la imobilizarea inculpatului”, se precizează în rechizitoriu.

Victima și agresorul au început o relație de iubire în luna decembrie a anului 2021. Din luna martie a anului 2022, relația dintre părţi a început să se deterioreze pe fondul geloziei și a agresivității manifestate de către bărbat.

Lovită cu pumnii și picioarele
În 3 iulie 2022, femeia a avut mai multe discuții în contradictoriu cu bărbatul, tot pe fondul geloziei manifestate de către acesta, iar spre seară cei doi s-au deplasat la domiciliul acestuia unde s-au dus la culcare. Noaptea, în jurul orelor 1.00-2.00, bărbatul a trezit-o pe femeie și a început să îi adreseze mai multe întrebări în legătură cu foștii săi iubiți, dar şi cu eventuale infidelități față de el.

În împrejurările arătate, inculpatul s-a deplasat în bucătărie, de unde a luat un cuțit pe care l-a pus la gâtul persoanei vătămate, spunându-i ”de data asta nu mai scapi”. Ţinând cuțitul la gâtul persoanei vătămate, inculpatul i-a cerut acesteia să îi spună cu cine l-a înșelat, amenințând-o că o va lovi cu cuțitul, exercitând astfel presiuni psihice asupra acesteia să recunoască împrejurarea că l-ar fi înşelat“, se arată în dosar, potrivit hotărârii publicate pe rejust.ro.

A început cearta, iar inculpatul a început să o lovească pe persoana vătămată cu pumnii și picioarele la nivelul capului și al corpului. „În jurul orei 9.00 dimineața, profitând de faptul că inculpatul a adormit, persoana vătămată și-a luat telefonul, lăsat de inculpat pe o noptieră, și a trimis un mesaj text martorei (…), în care o anunța pe aceasta că nu este lăsată să plece din apartament și îi cerea să sune la poliție”, se mai precizează în dosar.

Închisoare cu suspendare – „avertisment suficient de puternic”
Ulterior a fost anunțată Poliția, care a intervenit în forță în apartamentul bărbatului. Acesta a fost reținut, iar femeia – eliberată. Bărbatul nu a recunoscut nici în timpul anchetei și nici în instanță faptele.

Probele administrate relevă că inculpatul a acţionat violent asupra persoanei vătămate şi a ameninţat-o, acesta reiterând inclusiv în cursul procesului, cât s-a aflat sub măsura controlului judiciar, acelaşi comportament obsesiv faţă de victimă, prin întrebări repetitive legate de eventualele relaţii ale persoanei vătămate pe timpul cât a fost arestat. Inculpatul nu s-a rezumat doar la ameninţări şi violenţe fizice, ci a şi privat de libertate persoana vătămată în decursul mai multor ore, interzicându-i să părăsească imobilul în care avea loc conflictul dintre cei doi, stare care a trenat până la apariţia organelor de poliţie”, se mai precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

În final, magistratul a considerat că se impune o pedeapsă cu suspendare, care ar fi „un avertisment necesar şi totodată suficient de puternic pentru îndreptarea comportamentului social” al bărbatului. Acesta a fost codnamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare și a fost obligat să îi plătească victimei sale daune morale în valoare de 5.000 de lei. Hotărârea a fost contestată de victima agresiunii.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii ar putea plăti ”TAXĂ pe SOARE”. Au fost montate contoare. Ce spune Guvenul?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii ar putea plăti ”TAXĂ pe SOARE”. Au fost montate contoare. Ce spune Guvenul? În ciuda asigurărilor din partea Guvernului, că nu va introduce așa numita “taxă pe soare”, ANRE a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor. Ca să poți obține certificatul de racordare ca prosumator este nevoie să adaugi suplimentar un tablou […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea