Rămâi conectat

Actualitate

Bărbatul din Alba Iulia care a ținut captivă o femeie a ajuns în fața instanței: Ce pedeapsă a primit vinovatul

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Bărbatul din Alba Iulia care a ținut captivă o femeie a ajuns în fața instanței: Ce pedeapsă a primit vinovatul

O femeie ținută captivă mai multe ore de un bărbat din Alba Iulia a scăpat doar când Poliția a ajuns la fața locului. Bărbatul care a sechestrat-o a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Faptele de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe și amenințare au avut loc în 4 iulie 2022, iar prima decizie a fost pronunțată în 29 noiembrie 2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Procurorii au reținut în rechizitoriu, în esență, că în data menționată, în intervalul orar 2.00 – 9.00, bărbatul (Ciprian G.) a amenințat-o pe femeie cu moartea folosindu-se de un cuțit, a lovit-o cu pumnii și picioarele și a strâns-o de gât și nu i-a permis acesteia să părăsească apartamentul până în momentul intervenției polițiștilor.

Poliția a fost anunțată prin 112 de mama victimei, care a fost sunată în prealabil de aceasta. „Organele de poliţie s-au deplasat la adresa indicată de mama persoanei vătămate, unde, în momentul în care au bătut la uşa imobilului, a răspuns o voce feminină care striga <Ajutor! Mă omoară!>, organele de poliţie procedând la deschiderea forţată a uşii şi la imobilizarea inculpatului”, se precizează în rechizitoriu.

Victima și agresorul au început o relație de iubire în luna decembrie a anului 2021. Din luna martie a anului 2022, relația dintre părţi a început să se deterioreze pe fondul geloziei și a agresivității manifestate de către bărbat.

Lovită cu pumnii și picioarele
În 3 iulie 2022, femeia a avut mai multe discuții în contradictoriu cu bărbatul, tot pe fondul geloziei manifestate de către acesta, iar spre seară cei doi s-au deplasat la domiciliul acestuia unde s-au dus la culcare. Noaptea, în jurul orelor 1.00-2.00, bărbatul a trezit-o pe femeie și a început să îi adreseze mai multe întrebări în legătură cu foștii săi iubiți, dar şi cu eventuale infidelități față de el.

În împrejurările arătate, inculpatul s-a deplasat în bucătărie, de unde a luat un cuțit pe care l-a pus la gâtul persoanei vătămate, spunându-i ”de data asta nu mai scapi”. Ţinând cuțitul la gâtul persoanei vătămate, inculpatul i-a cerut acesteia să îi spună cu cine l-a înșelat, amenințând-o că o va lovi cu cuțitul, exercitând astfel presiuni psihice asupra acesteia să recunoască împrejurarea că l-ar fi înşelat“, se arată în dosar, potrivit hotărârii publicate pe rejust.ro.

A început cearta, iar inculpatul a început să o lovească pe persoana vătămată cu pumnii și picioarele la nivelul capului și al corpului. „În jurul orei 9.00 dimineața, profitând de faptul că inculpatul a adormit, persoana vătămată și-a luat telefonul, lăsat de inculpat pe o noptieră, și a trimis un mesaj text martorei (…), în care o anunța pe aceasta că nu este lăsată să plece din apartament și îi cerea să sune la poliție”, se mai precizează în dosar.

Închisoare cu suspendare – „avertisment suficient de puternic”
Ulterior a fost anunțată Poliția, care a intervenit în forță în apartamentul bărbatului. Acesta a fost reținut, iar femeia – eliberată. Bărbatul nu a recunoscut nici în timpul anchetei și nici în instanță faptele.

Probele administrate relevă că inculpatul a acţionat violent asupra persoanei vătămate şi a ameninţat-o, acesta reiterând inclusiv în cursul procesului, cât s-a aflat sub măsura controlului judiciar, acelaşi comportament obsesiv faţă de victimă, prin întrebări repetitive legate de eventualele relaţii ale persoanei vătămate pe timpul cât a fost arestat. Inculpatul nu s-a rezumat doar la ameninţări şi violenţe fizice, ci a şi privat de libertate persoana vătămată în decursul mai multor ore, interzicându-i să părăsească imobilul în care avea loc conflictul dintre cei doi, stare care a trenat până la apariţia organelor de poliţie”, se mai precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

În final, magistratul a considerat că se impune o pedeapsă cu suspendare, care ar fi „un avertisment necesar şi totodată suficient de puternic pentru îndreptarea comportamentului social” al bărbatului. Acesta a fost codnamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare și a fost obligat să îi plătească victimei sale daune morale în valoare de 5.000 de lei. Hotărârea a fost contestată de victima agresiunii.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

SRI va primi mai mulți bani: Bugetul destinat Serviciului Român de informaţii crește cu 20% faţă de 2022

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

SRI va primi mai mulți bani: Bugetul destinat Serviciului Român de informaţii crește cu 20% faţă de 2022

Membrii Comisiei pentru controlul SRI au avizat favorabil bugetul Serviciului Român de Informaţii pentru 2023. SRI are alocată de la bugetul de stat pentru anul 2023 suma de aproape 4 miliarde de lei, cu 21,68% mai mare comparativ cu bugetul anului anterior.

Membrii Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii au analizat proiectul Legii bugetului pentru anul 2023, în prezenţa conducerii Serviciului Român de Informaţii şi a reprezentantului Ministerului Finanţelor. Comisia a avizat favorabil, cu un amendament respins, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023 pentru Serviciul Român de Informaţii, cu 7 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Prin proiectul Legii bugetare, Serviciului Român de Informaţii are alocată de la bugetul de stat pentru anul 2023 suma de 3.928.093 mii lei. Comparativ cu bugetul anului anterior, pentru anul curent, alocaţiile de la bugetul de stat sunt mai mari cu 21,68%. Dintre acestea, cheltuielile de personal
au fost majorate cu un procent de 7,34%, iar cheltuielile de întreţinere şi funcţionare ale SRI au crescut cu 0,88%”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, SRI gestionează proiecte cu finanţare externă nerambursabilă în valoare de 250 de milioane de lei şi prin PNRR în sumă de 237 de milioane de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

MAE a emis o avertizare de călătorie: Sunt vizați TOȚI românii care călătoresc în Regatul Unit

BONTEA Alexandru

Publicat

în

MAE a emis o avertizare de călătorie: Sunt vizați TOȚI românii care călătoresc în Regatul Unit

O atenționare de călătorie a fost lansată de către Ministerul Afacerilor Externe, care informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că îm perioada 12-13 decembrie 2022 autoritățile britanice au anunțat perturbări ale serviciilor de transport aerian din cauza vremii nefavorabile, fiind emis un cod galben de gheață și ceață, în vigoare în Scoția, zona capitalei Londa și sud-vestul Angliei.

Potrivit unui comunicat al MAE, din această cauză, unele zboruri au fost anulate sau au suferit întârzieri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Londra: +44 (0)20 8741 4311; +44 (0)20 8741 3252; +44 (0)20 8741 3955; +44 (0)20 8741 3464; +44 (0)20 8741 8707; +44 (0)20 8741 6657; +44 (0)20 8741 8211; +44 (0)20 8741 2372, Consulatului General al României la Edinburgh: +44(0)1315249491; +44(0)1315249492, Consulatului General al României la Manchester: +44(0)1612360478; +44(0)1612375513; +44(0)1612369687; +44(0)1612368995, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Londra: +447738716335.

MAE recomandă şi consultarea paginilor web: http://londra.mae.ro, https://edinburgh.mae.ro, https://manchester.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Scade prețul gazelor în Europa, în urma majorării importurilor gazelor naturale lichefiate

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Scade prețul gazelor în Europa, în urma majorării importurilor gazelor naturale lichefiate

O scădere de 9% a avut loc la prețurile de referință la gaze naturale în Europa, după majorarea importurilor de gaze naturale lichefiate, deși regiunea se confruntă cu temperaturi scăzute.

La hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, în jurul orei 11:03 a.m., cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna următoare au scăzut cu 4%, la 133,55 euro pentru un Megawatt-oră, după ce mai devreme se înregistrase cel mai redus nivel din 2 decembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cantităţile care au intrat în cele trei terminale GNL din Marea Britanie sunt la un nivel record pentru această perioadă a anului, arată datele analizate de Bloomberg. Livrările de combustibili spre nord-vestul Europei sunt de asemenea aproape de un nivel record.

Temperaturile scăzute reprezintă primul test real al rezistenţei Europei în acest sezon, după ce Rusia a întrerupt majoritatea livrărilor de gaze prin conducte. În ultimele săptămâni preţurile la gaze naturale în Europa au fost mai ridicate, dar până luni nu s-au înregistrat fluctuaţii majore, chiar dacă nordul continentului se confruntă cu îngheţul, iar Londra este acoperită de zăpadă. Săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi mai ridicate în sudul Europei.

Importurile de gaze naturale lichefiate au urcat, după ce Europa a început să înlocuiască combustibilul pe care îl primea din Rusia. Primul terminal plutitor de GNL al Germaniei urmează să ajungă săptămâna aceasta în portul Wilhelmshaven, fluxurile de gazele urmând să înceapă din 22 decembrie.

Facilităţile de stocare a gazelor din Europa sunt pline în proporţie de aproximativ 88%, un nivel mai ridicat decât era de obicei în această perioadă a anului, iar în Germania, cea mai mare economie a regiunii, nivelul este de 94%.

La hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, în jurul orei 11:03 a.m. cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna următoare au scăzut cu 4%, la 133,55 euro pentru un Megawatt-oră, după ce mai devreme se înregistrase cel mai redus nivel din 2 decembrie.

Există şi alţi factori care atenuează presiunile asupra pieţei gazelor din Europa, inclusiv majorarea cantităţii livrate prin conducte din Algeria spre Italia. De asemenea, producţia de energie eoliană în Marea Britanie şi Germania ar urma să crească de săptămâna viitoare, după o perioadă în care a fost afectată este afectată de viteza scăzută a vânturilor.

În plus, generarea de energie nucleară în Franţa este la cel mai ridicat nivel din martie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea